Viognier in blik, alternatieve wijn verpakking

Alternatieve wijn verpakkingen

Wijn is een heerlijke drank die al eeuwenlang genoten wordt door mensen over de hele wereld. Maar traditionele wijnflessen hebben hun nadelen. Ze zijn zwaar, breken gemakkelijk en zijn kostbaar om te transporteren. Gelukkig zijn er nu alternatieve verpakkingen voor wijn, zoals blikjes en bag in box. Deze overtreffen de traditionele fles op verschillende manieren.

Voordelen alternatieve wijn verpakkingen

Ten eerste zijn blikjes en bag in box lichter en compacter dan traditionele flessen. Hierdoor zijn ze veel gemakkelijker te transporteren en op te slaan, vooral in grote hoeveelheden. Dit is vooral handig voor feestjes, festivals en andere evenementen waar grote hoeveelheden wijn nodig zijn.

Bovendien zijn blikjes en bag in box veel duurzamer dan flessen. Blikjes zijn volledig recyclebaar en hebben een kleinere koolstofvoetafdruk dan flessen. Dit komt omdat ze minder materiaal bevatten en minder ruimte innemen bij transport. Bag in box-verpakkingen zijn ook milieuvriendelijker dan flessen. Reden: ze minder afval produceren en gemakkelijker te recyclen zijn.

Een ander voordeel van alternatieve verpakkingen is dat ze de levensduur van de wijn verlengen. Bij traditionele flessen moet de wijn binnen een paar dagen na opening worden geconsumeerd om te voorkomen dat deze oxideert en bederft. Bij bag in box-verpakkingen wordt de wijn bewaard in een afgesloten zak met een kraantje, wat voorkomt dat er zuurstof bij komt. Hierdoor blijft de wijn langer goed en kan deze weken na opening worden geconsumeerd.

Ten slotte zijn blikjes en bag in box ook handiger in gebruik. Een blikje is bijvoorbeeld perfect voor een glas wijn. Dit terwijl bag in box-verpakkingen in verschillende maten verkrijgbaar zijn, zodat je de hoeveelheid wijn kunt kiezen die je nodig hebt. Bovendien zijn blikjes en bag in box-verpakkingen gemakkelijk op te bergen in de koelkast. Ze kunnen gemakkelijk worden opgepakt en meegenomen naar feestjes of picknicks.

Why not?

In feite zijn er zoveel voordelen aan alternatieve verpakkingen voor wijn, dat het niet moeilijk is om te zien waarom ze steeds populairder worden. Niet alleen zijn ze handiger en duurzamer dan traditionele flessen, maar ze zorgen er ook voor dat de wijn langer vers blijft en dat je altijd de perfecte hoeveelheid wijn hebt voor elke gelegenheid. Of je nu gaat kamperen, een feestje geeft of gewoon thuis een glas wijn drinkt, blikjes en bag in box zijn de perfecte manier om van je favoriete wijn te genieten zonder gedoe.