HET WIJNHUIS CANTINA ORSOGNA

Cantina Orsogna is een coöperatie met ruim 600 partners in de Abruzzen. Getalenteerd wijnmaker is Camillo Zulli. Alle geproduceerde wijnen komen uit het gebied dat 15 km van de Adriatische kust ligt vlak bij de 2e hoogste berg in de Apenijnen de Majella. De wijngaarden liggen gemiddeld tussen de 300 en 450 meter hoogte.
Meer informatie op de site van Cantina Orsogna
Download voor het gemak de brochure

Enkele wijnen van het wijnhuis

Primitivo Terre di Chieti

De wijnbereiding
Na een zorgvuldige selectie worden de druiven ontsteeld en zacht geplet. De schillen worden gedurende 20 dagen in contact gehouden met de most en zijn gisten bij een gecontroleerde temperatuur van 24-26 ° C.
Smaak
Briljante robijnrode kleur met violette tinten. De geur is intens, met rijpe druiven, wijn met een licht aroma, kenmerkend voor pruimen, bramen en frambozen, gecombineerd met gekruide peper. In de mond is zacht en rijk, aangenaam, harmonisch en smaakt fluweelachtig met een goede persistentie.
Lekker bij
Pasta met pittige kruiden en bijgerechten, rood vlees en gegrild vlees, stoofschotels en antipasti.

Montepulciano d’Abruzzo

De wijnbereiding
Na een zorgvuldige selectie worden de druiven ontsteeld en zacht geplet. Tijdens de gisting wordt de most gedurende 10-15 dagen bij een temperatuur tussen 25 en 28 ° C in contact met de huiden gehouden in roestvrijstalen tanks.
Smaak
Briljante robijnrode kleur. Intens boeket van karakteristieke marascakers, lichte tannines. De impact met de mond is krachtig, mooie frisheid en harmonieus uitgebalanceerde, intense aromatische persistentie.
Lekker bij
Gestructureerde gerechten zoals rood vlees, wild of wild, gestoofd vlees, etnische en pittige gerechten. Ook alleen plezierig als een meditatiewijn, met eenvoudige begeleiding van pretzels, amandelen of pistachenoten

Pinot Grigio Terre di Chieti

De wijnbereiding
De druiven worden naar de pneumatische pers gestuurd om zacht te pletten, waarna de most met de schil en hun inheemse gisten op lage temperatuur (12 – 14 ° C) wordt gefermenteerd in roestvrijstalen tanks, gedurende ongeveer 30 dagen.
Smaak
Koperkleur, de neus is intens, bloemig met geel fruit, hints van etherisch; de smaak is verfrissend, gemakkelijk drinkend, intens en fruitig.
Lekker bij
Ideaal voor rauwe vissalade, gekookte of geroosterde vis, kabeljauw, pasta met heldere sauzen, wit vlees