Collefrisio

Collefrisio

Collefrisio

Het wijnhuis Collefrisio

De wijnmakerij Collefrisio ligt tussen het Majella-massief, de op een na hoogste berg in de Apennijnen. Met de top van de Monte Amaro op 2793 meter boven de zeespiegel en de kust van Teatino, bekend als de Costa dei Trabocchi.

We zijn in de provincie Chieti, jaren zeventig. De Abruzzo bevrijden zich van essentiële behoeften en opnieuw bezield door levendigheid, mensen . Welzijn gluurde en er was meer vrije tijd.

Vrouwen, herontdekte dynamiek op de arbeidsmarkt. De mannen hielden zich bezig op drie fronten: huis, fabriek en het perceel van eigendom. Het fenomeen van landbouwcoöperaties verzamelde een groeiend aantal kleine wijnboeren. Boeren die uit het inkomen van producten een zeer belangrijke waarde ontleenden. Waardoor ze de mogelijkheid zagen om in de toekomst te investeren en de emancipatie van kinderen door middel van onderwijs mogelijk te maken.

Vriendschap en wijn

Een oprechte vriendschap en goede wijn staan aan de basis van de samenwerking tussen Amedeo De Luca en Antonio Patricelli. Nadat ze samen opgroeide als kind zijn ze nu samen ondernemer. Intussen zijn ze de derde generatie wijnmakers, in 2004 creëerden ze het moderne bedrijf Collefrisio dat openstaat voor experimenten.

De wijnen die door de mannen wordt gemaakt hebben een eigentijdse smaak. Zo vinden ze het belangrijk om een scala aan wijnen aan te bieden die de zintuigen prikkelen. Hiermee vertegenwoordigen ze de vele facetten van de Abruzzo en maken ze de wijnen bekend in de wereld.

In deze context smeden de families van Amedeo De Luca en Antonio Patricelli een partnerschap die verder gaat. Ze vinden zichzelf en steunen elkaar in een samenwerking van wederzijdse solidariteit. Verbonden door de zorg voor de velden waarop de wijngaarden zijn geplant. Maar het meest belangrijke is natuurlijk het delen van belangrijke momenten in het gezinsleven.

Vandaag houdt Amedeo zich bezig met landbouwkunde en de productie. Antonio is de commerciële man, het zijn de Yin en Yang die balans vinden in de constante dialoog. De mix van hun karakters is te danken aan de constante en onstuitbare groei van het wijnhuis Collefrisio. Veel passie, maximale inzet en discipline, gecombineerd met een snufje gezonde eigenwijsheid.

Het gebouw van Collefrisio

Het complex van Collefrisio wordt aan de buitenkant benadrukt door de afwisseling van grote gladde witte muren en bakstenen. Binnen is het warm en gastvrij gemaakt dankzij het gebruik van hout en bakstenen hersteld van een oude verlaten industriële gebouwen. Belangrijk is natuurlijk de kelder. Gebouwd in 2005, met een oppervlakte van meer dan 2000 vierkante meter. Het gebouw heeft een lage landschappelijke impact. Het is volledig geïntegreerd in het zachte landschap bedekt met olijfgaarden en geometrisch geordende rijen en maakt gebruik van duurzame energie.

In de kelder bevindt zich de productie-installatie, waar de transformatie, verfijning, botteling en verpakking van de wijn plaatsvindt. Op de begane grond zijn de kantoren en proeflokalen. Hier domineert het licht, open ruimte en grote ramen wisselen elkaar af, waardoor landschapsschilderijen het dagelijks leven van het bedrijf binnendringen.

De verpakkingen

Het wijnhuis Collefrisio heeft ervoor gekozen om te breken met de traditionele verpakkingen. Om de oenologische keuzes te communiceren, werkten ze samen met de beste creatieve specialisten. Namelijk uitzonderlijke talenten die dezelfde filosofie hebben. Waaronder competentie en kennis van de internationale wijnmarkt en het vermogen om de trends van het moment te overwinnen.
Het resultaat zijn de boeiende labels en verpakkingen. Deze eigenwijsheid heeft het wijnhuis op een originele en nooit banale manier in de wereld gelanceerd. Het zijn iconen in de wereld te geworden.

Niet alleen aan flessen wijn wordt aandacht besteed maar ook aan de bag in box verpakkingen. Daardoor is het resultaat prachtige dozen die gezien mogen worden. Uiteraard ook nog eens voorzien van heerlijke wijnen.

Bekijk de wijnen van Collefrisio in de WYNZ shop