wijn in dozen

Stormloop op wijn in dozen

Wijn in dozen

Natuurlijk is wijn uit een doos, vooral op deze locaties buitenshuis, ideaal. Maar waar ga je de wijn uit drinken wanneer je glaswerk afzweert?

Natuurlijk zijn wij al zeer lange tijd overtuigd van onze wijn in dozen. Nu lijkt het concept echter ook aan te slaan bij het grote publiek, en cynisch genoeg moeten we het Corona-virus hiervoor bedanken. Vooral aan het begin van de lockdown was er een ware stormloop op wijn in doos.
Op het moment dat mensen niet in de horeca terecht konden en festivals uiteraard uit den boze waren, verzamelde mensen zich meer en meer in parken, bij elkaar in de tuin of op het dakterras. Met het mooie weer verplaatste men zich naar recreatieve plassen en op de (huur)boot. Wat deze locaties gemeen hebben? Ze lenen zicht perfect voor wijn uit dozen. Geen lastige glazen flessen die op deze locaties ook nog eens erg gevaarlijk kunnen zijn. Onze lichte, frisse Pinot Grigo Cantina di Custoza was de absolute hardloper in deze dagen.

Kunststof Wijnglazen

Natuurlijk is wijn uit een doos, vooral op deze locaties buitenshuis, ideaal. Maar waar ga je de wijn uit drinken wanneer je glaswerk afzweert? Wegwerp bekers zijn nog altijd een optie. Maar daar kleven ook grote nadelen aan; ten eerste willen we met z’n allen de plasticsoep terugdringen en ten tweede ligt een wegwerp beker bij een vlaagje wind om. Vooral bij het water of op de boot is dit niet te doen. Maar wat is het alternatief? Dat gaan we je vertellen!
Waar kunststof wijnglazen 10 jaar terug nog qua look and feel totaal not done was, is dat nu toch wel even anders! Tegenwoordig zijn er varianten op de markt welke op het eerste gezicht niet te onderscheiden zijn van echt glas. De lelijke eendjes hebben plaatsgemaakt voor elegante kunststof wijnglazen die perfect te gebruiken zijn voor locaties buitenshuis.
Nu we het mooie zomerse weer bijna achter ons hebben gelaten, kunnen we ons op gaan maken voor de gezellige winterse borrels buiten bij de vuurschaal. Het enige verschil is dat we de frisse witte Pinot inwisselen voor de meer krachtige rode Vacqueyras.

Cheers!

Voor meer Bag in Box wijnen, kijk in onze shop.