wijn op de camping

Wijn op de camping of boot

De meeste mensen kennen de Bag in Box wijnen wel. Een doos met daarin een wijnzak met een tapkraantje. En daar heb je meteen het grote voordeel, geen glas! Geen gesjouw met volle en lege flessen maar een handige doos. Ideale wijn voor op de camping of boot.

De Bag in Box

Een bag in box heeft meestal 3 liter inhoud en staat gelijk aan 4 flessen. In Nederland is de opmars van de bag in box al even bezig maar lijkt zich nu door te zetten.

Welke wijn drink je nu op de camping en waarom neem je nu een bag in box wijn mee naar de camping of de boot?

De voordelen van de bag in box op een rijtje:
√ Gemakkelijk, geen gesjouw met fles en geen glasbak meer nodig
√ Kwaliteitswijn, alleen de verpakking is anders de kwaliteit is gelijk aan dezelfde wijn in fles
√ 85% minder afval
√ 50% lagere CO2 uitstoot
√ Lang houdbaar, 4-6 weken na openen blijft de wijn heerlijk
√ Voordelig, tot maar liefst 35% goedkoper tov de fles

Wijn op de camping

Als je in Frankrijk op vakantie gaat zie je in de supermarkt vaak een hele gang vol met bag in box wijnen. Je hoort dan ook vaak ‘op vakantie kopen we altijd bag in box wijn’ of zoals dat in Frankrijk heet, een Vrac. Je kunt dan heerlijk borrelen en er kunnen mensen aanschuiven zonder dat je naar de winkel hoeft om flessen bij te halen. Een bag in box neemt de ruimte in van twee flessen wijn maar heeft de inhoud van 4 flessen. Ideaal toch op de camping! En past de box niet in de koelkast, haal de zak eruit en dan past het vaak wel.

Wijn op de boot

Eigenlijk zijn de voordelen gelijk als op de camping maar met de boot kun je niet altijd direct naar de supermarkt om een lekker wijntje te halen. De bag in box geeft ook hier uitkomst! Neem een paar boxen mee in de boot (neemt weinig ruimte in en kan niet kapot) en geniet in de natuur van een goed glas wijn. Als de box leeg is vouw je hem plat en de zak in de afvalbak, 85% minder afval.

Bestel je wijn bij WYNZ

WYNZ heeft een groot assortiment bag in box wijnen die je handig kunt kiezen op basis van jouw smaakprofiel. Sta je op de camping of ben je in een haven in Nederland, vraag of je wijn daar kunt laten bezorgen en wij regelen de rest.