Rosé

Vaucluse wijnen

Vaucluse is een wijngebied in de Provence-Alpes-Côte d’Azur regio in Frankrijk, bekend om zijn rosé wijnen. Een van de belangrijkste wijnhuizen in deze regio is Fontaine du Clos, gelegen in het dorpje Sarrians.

Fontaine du Clos

Fontaine du Clos is een familiebedrijf dat al meer dan vijf generaties wijnen maakt van hoge kwaliteit. Het wijnhuis ligt in het hart van de Côtes du Rhône wijnstreek en maakt gebruik van de beste druivensoorten uit de regio, zoals Grenache, Syrah en Mourvèdre, om de kenmerkende volle en rijke Vaucluse wijnen te produceren.

Een van de populaire wijnen van Fontaine du Clos is hun rosé, gemaakt van Caladoc,  Carignan CinsaultGrenacheMerlot druiven. Deze wijn heeft een prachtige roze kleur en een delicate smaak met tonen van aardbeien en rozen. De wijn is heerlijk om te drinken op een zonnige dag en combineert goed met lichtere gerechten zoals salades of gegrild vlees.

Naast rosé, produceert Fontaine du Clos ook rode Vaucluse wijnen van hoge kwaliteit. Hun Vacqueyras rouge is gemaakt van een blend van Grenache, Syrah en Mourvèdre druiven en heeft een volle smaak met tonen van kersen en peper. Dit is een perfecte wijn om te drinken bij een maaltijd met vlees of kaas.

Bezoekers van het wijnhuis kunnen de wijnen van Fontaine du Clos proeven tijdens een rondleiding door de wijngaarden en de kelders. Er worden ook regelmatig wijnproeverijen georganiseerd, waarbij bezoekers de kans hebben om verschillende wijnen van het wijnhuis te proeven en meer te leren over de wijnproductie.

Probeer Vaucluse wijnen

Als je op zoek bent naar kwalitatief hoogwaardige Vaucluse wijnen, dan is een bezoek aan Fontaine du Clos zeker de moeite waard. Of je nu houdt van rosé of rode wijnen, het wijnhuis heeft voor ieder wat wils. Proef de wijnen zelf tijdens een bezoek of bestel een bag in box om thuis te genieten van de heerlijke smaken van de Provence.