Blikje wijn

Waarom wijn uit een blikje?

Blikje wijn

Blikjes

Blikjes wijn zijn een gemakkelijk te vervoeren, milieuvriendelijk, goed geproportioneerde en vers verpakte wijnoptie!

Er zijn verschillende redenen waarom je een blikje wijn zou kunnen kopen. Hieronder staan enkele voordelen van het kopen van een blikje:

  1. Draagbaarheid: Blikjes zijn gemakkelijk mee te nemen, vooral in vergelijking met een fles wijn. Je kunt blikjes gemakkelijk in je rugzak of tas stoppen en ze meenemen naar een picknick, stranddag, camping of ander buitenavontuur.
  2. Portiegrootte: Blikjes hebben over het algemeen een kleinere inhoud dan flessen wijn, wat betekent dat je een perfecte portie kunt drinken zonder de noodzaak om de rest van de fles te bewaren of weg te gooien. Dit kan vooral handig zijn als je niet van plan bent om de hele fles in één keer te drinken.
  3. Duurzaamheid: Blikjes zijn duurzamer dan glas, omdat ze niet breken en minder zwaar zijn om te vervoeren, wat de uitstoot van broeikasgassen vermindert. Ze zijn ook gemakkelijker te recyclen en kunnen meerdere keren worden gerecycled.
  4. Versheid: Omdat blikjes luchtdicht zijn, kan de wijn langer vers blijven dan wanneer deze in een geopende fles wordt bewaard. Dit is vooral handig als je slechts één glas wijn wilt drinken en de rest wilt bewaren voor later.
  5. Kwaliteit: Wijn in blik heeft dezelfde kwaliteit als de dezelfde wijn in fles. Het materiaal van het blikje heeft geen enkele negatieve invloed op de smaak.

Dus, als je op zoek bent naar een gemakkelijk te vervoeren, milieuvriendelijk, goed geproportioneerde en vers verpakte wijnoptie, is het kopen van blikjes misschien de juiste keuze voor jou.

Bekijk het assortiment blikjes in onze shop