Primitivo

Primitivo wijn

Primitivo is een rode wijn die zijn oorsprong vindt in de regio Apulië, in het zuiden van Italië. De geschiedenis van deze wijn gaat terug tot de oudheid, toen de Grieken de druivenstokken naar Italië brachten. Vervolgens werden de druiven verbouwd door de Romeinen, die al snel de kwaliteit van de wijn ontdekten en deze exporteerden naar andere delen van het rijk.

De wijn

Het is een wijn die bekend staat om zijn krachtige smaak en diepe kleur, en die de laatste jaren steeds populairder is geworden onder wijnliefhebbers over de hele wereld. Als je op zoek bent naar een wijn die zowel rijk en complex is als ook goed te betalen, dan is Primitivo zeker een goede keuze.

De Primitivo druif is een donkere, blauwe druif die gedijt in de warme, zonnige omgeving van Zuid-Italië. De wijn die van deze druif wordt gemaakt heeft doorgaans een hoog alcoholpercentage en bevat veel tannines, waardoor het een stevige en volle smaak heeft. Het is een wijn die goed samengaat met rood vlees, wild en stevige pastagerechten.

Wat deze wijn zo speciaal maakt is de combinatie van kracht en finesse. Het heeft een robuuste, volle smaak die toch elegant en verfijnd is. Je kunt een Primitivo op zichzelf drinken als aperitief, maar het is ook een perfecte aanvulling op een uitgebreid diner.

Bovendien is Primitivo wijn een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Hoewel er natuurlijk duurdere en exclusievere wijnen zijn, is Primitivo een wijn die over het algemeen betaalbaar blijft, zelfs voor degenen die niet veel geld willen uitgeven aan wijn.

Als je op zoek bent naar een wijn die niet alleen lekker is, maar ook een interessante achtergrond heeft, dan is Primitivo een goede keuze.

Kortom

Primitivo is een wijn die het proberen waard is. Het is een wijn met een rijke smaak en een interessante geschiedenis, die toch betaalbaar blijft voor de gemiddelde consument. Dus als je op zoek bent naar een wijn die je kunt drinken bij een uitgebreid diner of gewoon om van te genieten op een rustige avond thuis, dan is Primitivo zeker een goede keuze. Bekijk onze bestseller in bag in box!

Proost!