Blikjes wijn

De rage uit Amerika en Engeland, wijn in een blikje! Naast de bag in box wijnen sluiten de blikjes aan op onze passie, wijnen in een alternatieve verpakking die bijdragen aan een duurzame wereld.

Per 3 blikjes verpakt

Onze wijnen in een blikje

Verdejo blikje

Verdejo

9 .00
Gruner blikje

Gruner

9 .00
Viognier blikje

Viognier

9 .00
Garnacha blikje

Grenache

9 .00

St Laurent

St Laurent

9 .00
Garnacha old vin

Old Vine Garnacha

9 .00
diverse blikjes

Stel zelf samen

9 .00

Wat doet het blikje met de wijn?

De grootste angst die mensen lijken te hebben over wijn in een blikje, is dat het de smaak zal veranderen of een metaalachtige smaak zal geven. Waar je je bij witte wijnen misschien minder zorgen maakt omdat ze mineraliteit kunnen uitstralen en dus minder opvalt, zou het bij rode wijn meteen duidelijk zijn en de smaakervaring kunnen verpesten.

Maar je kunt opgelucht ademhalen! In werkelijkheid zijn blikjes volledig inert (geven geen stoffen of smaak af) en hebben ze dus helemaal geen invloed op de smaak van de wijn! Ze behouden eigenlijk de smaak in de tijd. Welke heerlijke smaken en aroma’s de wijn ook heeft voordat hij in een blikje gaat, deze zal nog steeds aanwezig zijn als je het blikje open maakt.

Dit komt omdat er geen zuurstof in het blikje zit, waardoor de wijn zich niet verder ontwikkelt zoals in een fles. Hoewel dit betekent dat het wijn in blik die je wilt laten rijpen niet werkt, betekent het wel dat elk blikje hetzelfde zal smaken.

In feite heeft het conservenproces veel voordelen voor het behouden van de originele smaken van een wijn. Na verloop van tijd kan licht de wijn degraderen, daarom bewaren wijnliefhebbers hun kostbare flessen vaak in kelders. Maar met wijn in blik kan het licht de wijn niet bereiken, dus je hebt geen speciale plek nodig om hem te bewaren!

Als je van wijn op dronk houdt, dan is wijn in blik perfect voor jou.