Wijngaard

Viognier

Viognier

Viognier-wijnen hebben kenmerken die de wijn uniek maken. De wijn heeft een uitgesproken aroma en smaak van bloemen, perzik, abrikoos, honing en citrus.

Viognier is een wit druivenras dat steeds populairder wordt. Het is een krachtige, volle wijn met een uitgesproken aroma en smaak. De meeste Viognier-wijnen komen uit de Rhône-vallei in Frankrijk, maar het druivenras wordt ook gekweekt in andere delen van de wereld waaronder in Italië. De Italiaanse Viognier is nog niet zo bekend als andere witte wijnstokken. De druif wordt nog maar op relatief kleine schaal geproduceerd, wat de reden is waarom de Viognier nog niet zo bekend is als andere druiven.

Smaak van Viognier

Viognier-wijnen hebben kenmerken die de wijn uniek maken. De wijn heeft een uitgesproken aroma en smaak van bloemen, perzik, abrikoos, honing en citrus. De wijn heeft een volle body en een rijke, romige textuur. De wijn is vaak wat zoeter dan andere droge witte wijnen en heeft een lagere zuurgraad, waardoor het een zacht, rond en aangenaam mondgevoel heeft.

De wijn is perfect om alleen te drinken of bij een maaltijd. De wijn combineert goed met veel gerechten, zoals vis, kip, pasta en salades. De wijn is ook een goede combinatie met kaas, vooral als het een frisse, kruidige kaas is. Als je op zoek bent naar een interessante witte wijn, is Viognier-wijn een uitstekende keuze.

Het wijnhuis Vinchio Vaglio

Het wijnhuis Vinchio Vaglio begon in 1968 met het produceren van Viognier-wijn. De eerste productie vond plaats in de provincie Asti, in het Italiaanse Piemonte. In de loop der jaren heeft Vinchio Vaglio zich steeds meer ontwikkeld en is het uitgegroeid tot een van de meest bekende wijnproducenten in Italië.

De Viognier van Vinchio Vaglio is zacht en rijk van smaak, met tonen van vers fruit, zoals perziken, abrikozen en bloemen. De wijn heeft een mooie balans van zoet en zuur. De wijn is een perfecte aanvulling op een gerecht met tonen van zoete kruiden. Zoals geroosterde kip met honing en citroen of gegrilde vis met kruidnagel. Ook kunnen lichtere gerechten met verse salades en frisse groenten goed met deze wijn gecombineerd worden.

Viognier in Bag in Box

In 2003 introduceerde het wijnhuis Vinchio Vaglio de verpakking in bag-in-box voor hun Viognier. De verpakking in bag-in-box is een milieuvriendelijke verpakking die het mogelijk maakt om meer wijn te transporteren en te bewaren, waardoor de wijn langer vers blijft. De verpakking in bag-in-box heeft ook het voordeel dat het makkelijker is om de wijn te serveren, omdat je alleen de box hoeft open te maken om de wijn te serveren.