Vacqueyras

De beste bag in box wijn 2019

Beste bag in box wijn

Vacqueyras – Rood. Volgens ons de beste bag in box wijn van 2019 en 2020.

De beste bag in box wijn 2019! Niet alleen de uitstraling is top ook de wijn in dit prachtige wijnhuis is zeer bijzonder. Samengevat kun je de wijn als beste beschrijven als een krachtige wijn, die desondanks zacht en elegant gebleven is. Tijd om wat meer te vertellen.

Het wijnhuis

De beste Bag in Box wijn 2019 komt van het wijnhuis Fontaine du Clos, gelegen in het hart van de Provence, tussen de bergtoppen van de Dentelles van Montmirail en de imposante Mont Ventoux, met een ideaal klimaat het hele jaar door. Sterker nog, de zon, de regen en de mistral helpen de druiven in vorm te houden.

Opgericht in 1990 door John en Nicole Barnier, wordt Fontaine du Clos nu gerund door hun zoon Jean-Francois en zijn vrouw Celine. De kelder heeft meer dan 32 verschillende druivensoorten, want ze verbouwen allebei wijn en hebben een kwekerij van wijnstokken. Deze activiteiten zorgen ervoor dat ze meer begrip hebben voor de ontwikkeling van de wijnstok en ze een uitgebreid assortiment kunnen ontwikkelen. Daarom zijn er naast de Vacqueyras en de Côtes du Rhone wijnen, wijnen in verschillende druivensoorten, zoals Merlot, Chardonnay en Muscat Petit Grains.

De druiven

De Vacqueyras bestaat uit Syrah (40%) en Grenache (60%). Wil je meer over de druiven weten, dan kun je doorlinken naar de juiste pagina.

Deze beste bag in box wijn van 2019 Vacqueyras bestellen?

De lekkerste wijn kopen doe je hier.