Waarom Bag in Box wijnen

Waarom Bag in Box wijnen

Waarom Bag in Box wijnen

Laten we eerlijk zijn, het is een bijzonder genoegen om een strakke glazen fles vast te houden. De kurk te verwijderen en de ingesloten geur van wijn naar buiten te laat komen. Waarom Bag in Box wijnen? Wat zijn de voordelen van de Bag in Box?

Geef toe aan de gedachte

De gedachte om het tapje te gebruiken die aan een Bag in Box is bevestigd om wijn te schenken, lijkt voor sommigen ondoorgrondelijk. En toch is de waarheid dat de afkeer van Bag in Box wijn vaak voortkomt uit het nooit echt proeven ervan. Geef toe aan de angst, vergeet tradities of stap over je verwaandheid heen. Het is tijd om avontuurlijk en ruimdenkend te zijn. Hoewel de productie van in dozen verpakte tafelwijn in bulk nog steeds bestaat, leven we in een tijdperk van ambachtelijke wijn. Deze wijnen worden smaakvol geproduceerd en zijn een goedkoper en gemakkelijker alternatief biedt voor flessenwijn. Het is misschien zelfs leuker, het is tijd voor de Bag in Box.

Hoe denken of dachten we over de Bag in Box wijn

In het verleden werden de overblijfselen van de wijn die niet werd gebruikt voor het bottelen (of in sommige gevallen de wijn van slechtere kwaliteit) tegen een lagere prijs verkocht. Dit werd gedaan in verschillende soorten verpakkingen, zoals dozen. Dat is waarschijnlijk de reden waarom er nog steeds een stigma rust op verschillende soorten verpakkingen dan op flessen. Een stigma dat al lang overwonnen is in bijvoorbeeld Australië, Nieuw-Zeeland en de Scandinavische landen.

De veranderingen in technologieën en de toenemende zorg voor duurzame alternatieven vragen andere verpakkingen. Hier komt de Bag in Box, ook wel wijnpak genoemd in beeld. De Bag in Box bestaat uit een polyethyleen zak met een tapje, die in een kartonnen doos zit. De Bag in Box is te vinden in verschillende maten (van 1,5 tot 20L). Tegenwoordig is het mogelijk om geweldige wijnen te vinden, zeer vers, en heel smakelijk.

Waar is de Bag in Box ontstaan

Toen in de jaren zestig in Australië wijn in een doos werd uitgevonden. Ja, de Aussies zijn verantwoordelijk voor zowel de doos als het populair maken van de schroefdop. De technologie was aanvankelijk bedoeld om aan de behoefte te voldoen van een wijnbedrijf. Het bedrijf was op zoek naar een manier om zijn instapwijn tegen een lagere prijs te verkopen. Dit terwijl de consument toch de kwaliteit kon worden geboden die ze gewend waren. Wanneer wijn wordt verpakt in de vacuüm zak die in de doos zit, wordt een luchtdichte afdichting gecreëerd. Hierdoor kan er geen lucht naar binnen. Door de luchtdichte afsluiting is elk glas dat uit de doos wordt geschonken als het openen van een nieuw glazen fles wijn. Je hoeft niet bang te zijn om een doos te openen en je zorgen te maken dat deze bederft. De inhoud blijft ongeveer een maand na opening heerlijk fris.

Hoe kon het mis gaan

Waar het met wijn in dozen fout ging, was toen de betaalbare verpakking ertoe leidde dat veel bedrijven minder dan geweldige inhoud erin stopten. Omdat de verpakking van wijn in dozen gewoon karton en een plastic zak is, heeft het een lage ecologische voetafdruk. Maar deze materialen betekenen ook dat het erg goedkoop is om te produceren. En wanneer bedrijven een goedkoop product tegenkomen, stoppen ze hun goedkoopste inhoud erin. Zo weten we hoe de beleving van wijn in een doos werd geruïneerd.

Maar de dagen van goedkope wijn in dozen zijn geteld. Er zijn inmiddels verschillende kwaliteitsproducenten die zich realiseren dat ze hun consumenten veel waar voor hun geld kunnen geven door hun wijn in een doos te verpakken. Tegelijkertijd is de ecologische voetafdruk verkleind. De wijnen in een Bag in Box betreft wijnen die 98% van de verkochte wijn uitmaken en bedoeld zijn om jong te drinken. Het zijn geweldige wijnen die niet in een fles hoeven te zitten, dus producenten kiezen ervoor om ze in plaats daarvan in een doos te doen.

Wat zijn de voordelen van de Bag in Box

We vertellen je graag wat de voordelen van de Bag in Box zijn.

  1. Langere houdbaarheid: De bag in box-verpakking beschermt de wijn tegen lucht, waardoor oxidatie wordt geminimaliseerd. Dit betekent dat de wijn langer goed blijft, zelfs nadat de verpakking is geopend. Hierdoor kun je langer van je wijn genieten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over bederf.
  2. Gemak: Het handvat en de tapkraan maken het gemakkelijk om de wijn te schenken zonder te knoeien. Dit maakt het perfect voor bijvoorbeeld feestjes of picknicks, waar het gebruik van een fles en kurkentrekker misschien niet zo handig is.
  3. Economisch: Wijn in een bag in box is over het algemeen goedkoper per liter dan dezelfde wijn in flessen. Bovendien zorgt de langere houdbaarheid ervoor dat er minder wijn verspild wordt door bederf, wat op de lange termijn ook kostenbesparend kan zijn.
  4. Milieuvriendelijk: Bag in box-verpakkingen genereren over het algemeen minder afval dan traditionele glazen flessen, vooral omdat ze minder verpakkingsmateriaal bevatten en gemakkelijker te recyclen zijn.
  5. Verschillende formaten: Bag in box-wijnen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, variërend van kleinere verpakkingen van een paar liter tot grotere formaten die gelijk zijn aan meerdere flessen wijn. Hierdoor kun je de hoeveelheid wijn kiezen die het beste past bij je behoeften en consumptiepatroon.

Welke wijnen vind je in Bag in Box

Vanwege de verpakking is het niet mogelijk dat om de wijn te laten rijpen in de Bag in Box, wat betekent dat ze geschikt zijn voor jonge en frisse wijnen.

De meeste wijnen die je tegenwoordig koopt zijn op dronk gebotteld waardoor rijping op de fles niet meer nodig is.

De wijnindustrie

De wijnindustrie is geworteld in oude tradities. Het is begrijpelijk dat er weerstand is tegen sommige technieken en verpakkingen die worden gezien als het breken van de klassieke wijncodes.

We mogen echter de nieuwste ontwikkelingen niet negeren, vooral die waar alle deelnemers in de industrie van profiteren, van producenten tot de eindconsument.

De Bag in Box wijnen zijn al trendy in veel verschillende landen. Zweden is de grootste Bag in Box importeur ter wereld en 70% van hun wijnverkoop is de Bag in Box verpakking. Gevolgd door de VS, Noorwegen, Slowakije en Duitsland. Zelfs Frankrijk krijgt een behoorlijk deel van de Bag in Box. De verkoop in volume zal waarschijnlijk oplopen tot 50% van het marktaandeel.

In Australië en Nieuw-Zeeland zijn de boxen al meer dan 50 jaar op de markt.

De toekomst

Je weet nu wat de voordelen van de Bag in box zijn. Wij denken dat wijn in een Bag in Box  een populaire keuze zal blijven, wat de wijnsnobs ook zeggen!

De Bag in Box is een heel goed alternatieven voor de standaardfles, we hebben zelfs meer keuze dan ooit tevoren.

Je hebt misschien onlangs artikelen gezien over wijn in dozen die een comeback maakt. Onze verkoop is hoger dan vorig jaar en ik verwacht dat deze zal blijven groeien. Zolang de wijn erin van goede kwaliteit is, denken wij dat wijn in een doos een populaire keuze zal blijven.


WYNZ Shop

Wil je onze wijnen proeven? Ga naar de shop en bekijk ons uitgebreide assortiment.