Witte Bordeaux wijn

Zeg je nu echt witte Bordeaux wijn?

Zeg je nu echt witte Bordeaux wijn?

Wijndrinkers kennen de Bordeaux als klassieke rode wijn. Sommigen kennen misschien de zoete witte wijnen van Sauternes. Maar weinigen kennen de droge witte Bordeaux wijn.

De rode wijnen van Bordeaux staan zo hoog aangeschreven dat zelfs de regio soms de witte wijn vergeet. Witte Bordeaux wijn is meestal een mix van Sauvignon Blanc en Sémillon. De Sauvignon Blanc heeft de leidende rol van de druivensoorten. De blend is gewoon geniaal. De hoge zuurgraad, de intense aromatische smaken van citrus en kruiden van de Sauvignon Blanc met een vleugje Sémillon voor de afronding van de scherpe kantjes. Eigenlijk kun je de combinatie van Sauvignon Blanc en Sémillon het perfecte huwelijk noemen.

Maar waarom is deze blend van Sauvignon Blanc en Sémillon zo goed?

Het Sauvignon Blanc deel van de wijn biedt onmiddellijke charme, het is helder, levendig, kruidachtig, heerlijk licht gewicht en ontwikkelt zich vroeg in de mond. Het Sémillon deel kom daarna, het is voller, stroperig en honingachtig, met een lagere zuurgraad dan de zuurrijke Sauvignon. Dit resulteert in een heerlijk mondgevoel en warme smaken van perzik en noten.

Een beetje geschiedenis

Totdat de grote vorst van 1956 zoveel van de Bordeaux-wijngaard verwoestte, werden er in Bordeaux meer witte druiven geplant dan rood. Eind jaren vijftig was zelfs 60 procent van de in Bordeaux geproduceerde wijn wit. Veel van deze witte druiven waren bestemd voor de productie van zoete of halfzoete wijn of werden verkocht aan naburige gebieden voor distillatie. De Bordeaux produceert nu ongeveer 89 procent rode wijn en ongeveer 8 procent droge witte wijn. De andere 3 procent is zoet.

Witte Bordeaux wijn en Bag in Box

Zoals in vele andere gebieden worden tegenwoordig in de Bordeaux de wijnen ook in Bag in Box verpakt. Deze verpakking zorgt ervoor dat je langer kunt genieten van de wijn. Uit een Bag in Box haal je ongeveer 23 glazen wijn doordat een geopende box minimaal 4 weken goed blijft, kun je gewoon iedere dag een glaasje drinken zonder je zorgen te maken dat de wijn bederft.

Chateau Milhade

WYNZ heeft 3 heerlijke wijnen van dit wijnhuis in het assortiment waarvan er eentje wit is. Wil je meer weten over deze wijn, klik dan gauw verder.