Rosé wijntap, rose in bag in box

Rosé wijntap

Veel mensen denken bij wijn aan wit of rood. Maar er is een vaak vergeten schat te ontdekken: Rosé! Eigenlijk kun je stellen dat geen enkele wijn zo sexy is als rosé. Rosé is gemakkelijk te drinken en elegant. Ook is er heerlijke rosé in bag in box verkrijgbaar. De Rosé wijntap of Bag in Box is de ideale combinatie van perfecte wijn en een handige verpakking voor in het park, op het strand of gewoon lekker in de tuin.

Wat is Rosé wijn?

Er zijn vast mensen nog nooit een Rosé hebben geproefd, zeker niet uit de Rosé wijntap. De meeste mensen hebben wel eens een rosé gedronken maar weten niet echt wat het zo anders maakt dan andere soorten wijn. Rosé vindt zijn oorsprong in Frankrijk, net als veel andere wijnen. Dat is zeker het land dat het de naam gaf.

Hoe wordt Rosé wijn gemaakt?

De beste Rosé druivenstruiken zijn gepland om roze wijnen van te maken en niets anders. De druiven worden gekweekt, geplukt en vervolgens geperst met een kort contact met de schil om kleur en fruitigheid te behouden. Hoe langer het sap in contact blijft met de schil, hoe dieper de kleur.

Een stukje geschiedenis

Het is niet precies bekend wanneer de eerste Rosé wijn daadwerkelijk is gemaakt. Het is waarschijnlijk dat de noodzaak om druiven met handen en voeten te persen ertoe heeft geleid dat veel producenten de rosé verkozen boven rode wijn. In die periode werden diepe en donkerrode wijnen ook vaak als ongewenst gezien. Dit resulteerde in de productie van de eerste vormen van Rosé. De komst van het mechanische wijnpersen, zorgde ervoor dat de fysieke arbeid van het persen werd gereduceerd. Het simpele feit is echter dat rosé wijnen tot in de Middeleeuwen als superieur aan andere soorten wijnen werden beschouwd. Tegen de 19e eeuw heeft de rosé vrijwel elke reputatie verloren die het had vanwege de hoge kwaliteitseisen. In plaats daarvan werd het vervangen door de vele rode en witte variëteiten waar we tegenwoordig van houden. Gelukkig is dit nu helemaal verleden tijd en kunnen we opnieuw genieten van mooie rosé wijnen. En natuurlijk heb je ook de Rosé wijntap.

Uit welke regio kan ik de beste Rosé wijntap kiezen?

Als je op zoek bent naar een droge Rosé van hoge kwaliteit om deze zomer van te nippen, is er één regio die er echt uitspringt, de Provence!

Meer dan 60 procent van de in de regio gemaakte wijn is Rosé. Grenache en Cinsault druiven in combinatie met andere rassen wordt vaak gebruikt. Rosés uit de Provence zijn licht van kleur en hebben een smaak vol levendige zuren. Ze bieden aroma’s van verse bloemen en rode bessen. Het is een ideale vriend voor de prachtige lente- en zomerdagen

Rosé wijntap

De Rosé wijntap is de ideale combinatie van lekkere wijn en een handige verpakking voor in het park, op het strand of gewoon lekker in de tuin. In het voorjaar tot de herfst heeft WYNZ heerlijke rosé in bag in box van het wijnhuis Fontaine du Clos uit de Provence in het assortiment. Deze Rosé heeft een fijne pomelo-kleur met een smaak van verse bessen en frambozenaroma’s. Het geheel is verfrissende en fruitige mond.