Viognier in blik, alternatieve wijn verpakking

Wijn in blik

Wijn in blik

Wijn in blik wordt steeds populairder in Nederland. Wat is er zo leuk aan wijn in blik en waar moet je op letten bij het kopen van wijn in blik?

Viognier in blik

Kwaliteit van wijn in blik

De kwaliteit van wijn in blik varieert aanzienlijk. Normaal gesproken zou je ongeveer € 2-4 in een supermarkt kunnen verwachten.

Ingeblikte wijn is verkrijgbaar in veel supermarkten, maar als het om kwaliteit gaat, kun je het beste kijken naar enkele van de kleinere bedrijven die zich richten op ingeblikte wijn. Onze bekroonde wijnen in blik maken gebruik van de wijnen die normaal gesproken € 15-20 in flesformaat zouden zijn. In volgende blogs vertellen we je graag meer over deze wijnen. Maar nu eerst het blikje zelf.

Voordelen van ingeblikte wijn

Duurzaamheid

Ingeblikte wijnen zijn een aanwinst voor het milieu. Maar liefst 46% van de totale CO2-voetafdruk van een wijn is te wijten aan de verpakking, en glas komt er het slechtst uit. Wijn in blik stoot doorgaans vier keer minder CO2 uit dan het equivalente volume wijn in flessen.

Bovendien zijn aluminium blikjes gemaakt van 70% gerecycled materiaal en is er veel minder energie nodig om aluminium te recyclen dan glas. Aluminium blikken zijn oneindig recyclebaar. Het bedrijf dat de blikje maakt voor de wijnen die wij verkopen geloven ook dat het mogelijk is om te komen tot een 100% recyclingpercentages voor aluminium blikjes in Europa. Dit hangt natuurlijk af van efficiënt afvalbeheer – dus als u onderweg bent, draag dan alstublieft bij aan deze circulaire recyclingcyclus door uw blikjes in de vuilnisbakken te deponeren – elk blikje telt!

Onderweg

Wijn in een blikje neemt alle onderdelen weg die nodig zijn bij flessenwijn. U hoeft niet langer een kurkentrekker bij u te dragen tijdens een picknick! Het formaat van 250 ml is draagbaar en perfect voor onderweg. Of dit nu een picknick, wandeling, boottocht of hondenwandeling is. Het strakke formaat past in elke tas of rugzak en kan je vergezellen op al je lenteavonturen. Het is ook erg handig dat elke persoon de wijn die hij lekker vindt, kan proberen zonder enige discussie, of dit nu een witte, rosé of rode wijn uit blik is.

Toegankelijkheid

Met ingeblikte wijnen in kleinere formaten kunt u premiumwijn van spannende druivensoorten proberen zonder al te veel uit te geven voor een hele fles. Voorbij zijn de dagen van goedkope koolzuurhoudende wijn in blik, met meer complexe en hoogwaardige ingeblikte wijnen die op de markt komen, zoals de eikenhouten Old Vine Garnacha.

De kans krijgen om kleinere porties premium wijn te proberen, betekent dat je zelfs verschillende wijnen op dezelfde avond kunt proberen! Wijn in blik is klein, maar beter.

Houdbaarheid van de wijn

De Blikjes zijn volledig afgesloten, zodat er geen zuurstof kan binnendringen en de wijn na verloop van tijd kan bederven. Ingeblikte wijnen worden over het algemeen geselecteerd om jong te drinken en zullen de frisheid behouden vanaf de dag dat ze worden ingeblikt. Door inblikken kunnen we een momentopname maken om de levendigheid van een wijn te behouden, zodat u er op elk moment van kunt genieten. Ook zijn er geen problemen met het binnendringen van licht of kurken in flessen. Ingeblikte wijn rijpt niet in blikjes op dezelfde manier als in een fles, ze zijn bedoeld om gedronken te worden!

Als u wilt weten hoe goed wijn in een blikje kan zijn, probeer dan ons assortiment bekroonde ingeblikte wijnen.

Heeft het inblikken van wijn invloed op de smaak?

Het simpele antwoord is nee. Het lange antwoord is dat het kan, maar alleen op dezelfde manier zoals kurk, schroefdop of de zak van de bag-in-box de smaak beïnvloeden.

We gaan hier niet in detail treden, het is onnodig om te zeggen dat de truc zit in de zorgvuldige behandeling en inkoop van wijnen die passen bij een bepaalde verpakkingsstijl en in samenwerking met wijnmakerijen om wijnen te creëren die echt schitteren, ongeacht de verpakking.

Waarom WYNZ?

Door het beste tot het laatst te laten, met onze samenwerking met Cannedwine kunnen we heerlijke wijnen in kleinere verpakkingen aanbieden. Je kunt jezelf trakteren op opmerkelijke en spannende wijnen. 

Onze selectie van wijn in blik laat je kennismaken met een pittige Grüner uit Oostenrijk, fruitige Grenache Rosé uit Frankrijk en zijdezachte limited edition eikenhouten Old Vine Garnacha en Verdejo uit Spanje. Probeer het eens, je zult versteld staan!