Wijn in pak

3 redenen waarom je deze zomer voor wijn in pak moet kiezen

Wijn in Pak

Voor liefhebbers van lekkere wijn is er eigenlijk geen betere verpakking denkbaar dan wijn in pak, ook wel Bag in Box genoemd: een kartonnen doos met daarin een vacuüm gezogen plastic zak. Zelfs na het schenken van wijn komt er geen lucht in de zak, waardoor de wijn na opening gemakkelijk vier tot zes weken goed blijft.

Wijn in zak is daarnaast al gauw 35% goedkoper dan wijn in een fles, is een stuk lichter om te vervoeren (wij brengen het zelfs bij je thuis), is veel minder kwetsbaar als het per ongeluk valt en bespaart je een ritje naar de glasbak. Ook proosten we samen op het milieu: bij de productie en het transport van wijn in pak wordt ruim acht keer minder CO2 uitgestoten dan bij de glazen variant.

Toegegeven, qua uitstraling legt wijn in pak het kansloos af tegen de fles. Toch zijn er drie redenen om te kiezen voor zo’n Bag in Box deze zomer.

Wijn in pak is goedkoper

In verhouding krijg je met wijn in pak veel meer wijn voor je geld. In sommige gevallen is Bag in Box tot wel 35% voordeliger dan dezelfde kwaliteit op fles. Zo kun je ineens veel meer wijn kopen van je vakantiegeld.
Tel daar ook nog eens de gratis verzending bij op bij bestellingen boven €60,- en je hoeft deze zomer echt niet zonder wijn te zitten.

Het hoeft niet gelijk op

Ook belangrijk: er wordt minder wijn verspild door wijn in pak te kopen. Je kent het wel. Je bent gezellig aan het BBQ-en met vrienden en de fles is alweer leeg. Trek je nog een nieuwe open? Het lijkt erop dat iedereen genoeg op heeft… Neem je het risico dat je wijn weg moet gooien?

In tegenstelling tot een wijn uit een fles is Bag in Box wijn tot wel 6 weken na opening houdbaar. Dat is zeker genoeg tot de volgende BBQ, toch? Over het algemeen kun je een geopende fles witte wijn tot vijf dagen bewaren. Een geopende fles rode wijn moet je toch wel binnen drie dagen opdrinken.

Wijn in pak is beter voor het milieu

Samen zijn we verantwoordelijk om de aarde netjes achter te laten voor de volgende generatie. En als we lekkere wijn kunnen combineren met een stukje duurzaamheid dan moeten we dat toch zeker niet laten?

Daarom is met het oog op behoud van onze aarde duurzaamheid een belangrijk argument om te kiezen voor wijn in pak. Volgens Kassa is de verpakking van bag in box een stuk duurzamer dan een glazen fles.

Uit welke wijnen kan ik kiezen?

In Frankrijk vind je wijnwinkels die de fles compleet verbannen hebben en in Scandinavië zijn veel koelkasten standaard uitgerust met een bredere deur om onderdak te bieden aan de populaire wijntap.

In Nederland heeft wijn in zak onterecht nog te vaak het imago van bocht en bulkwijn. Kijkend naar het aanbod zien we dat kwalitatief steeds betere wijnen verpakt worden in zak en karton om aan dit imago te ontsnappen. Over het algemeen vind je in pak vaak dezelfde wijn als in fles. Het is gewoon een goede wijn.

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje in onze shop en ervaar het rijke aanbod van wijn in zak.