Bag in Box, hét alternatief voor wijn in flessen!

Wat is Bag in Box wijn? Het korte antwoord: de wijn zit in een zak in plaats van in een fles. Ingewikkelder is het eigenlijk niet. Omdat WYNZ gespecialiseerd is in Bag in Box, vertellen we jou daar graag meer over. 
Wij zetten de voordelen van Bag in Box voor jou op een rijtje zodat jij overwogen een keuze kunt maken voor een wijn uit een Bag in Box.

Terre di Faiano

Terre di Faiano rosso IGP

23.95
Nebbiolo Barolo

Nebbiolo – Piemonte Rosso DOC

27.40
wijnreis europa

Wijnreis Europa

92

Wat is een Bag in Box?

Waarom wijn uit een Bag in Box?

De bag in box biedt een “groene oplossing” ten opzichte van traditionele fles verpakkingen. Het is een kartonnen doos met een daarin een zak met een kraantje, hierdoor zijn er geen kurken, etiketten, flessen en kisten nodig. Door de verpakking te verminderen, verminderen we de CO2- uitstoot. 
Een box van 3 liter is gelijk aan 4 flessen wijn. De verpakking is anders, de wijn hetzelfde!

Met de wijn uit de bag in box, kunt je er zeker van zijn dat de wijn vers is van het allereerste glas tot het laatste. Geen oxidatie en weinig afval. Nooit meer weggooien van wijn, wanneer de geopende flessen niet binnen een dag of twee worden geconsumeerd. Wanneer er wordt getapt, komt de wijn in de zak niet in aanraking met zuurstof doordat het speciale kraantje zorgt dat de zak vacuüm blijft. Je kunt wel 4-6 weken genieten van de wijn.

Waarom Bag in Box wijn?

Samengevat waarom wij vinden dat je zou moeten kiezen voor wijn uit een Box:

  • De wijn blijft minimaal 4 weken vers
  • Een Bag in Box is gemakkelijk
  • Een Bag in Box is altijd voordeliger dan wijn in een fles
  • 85% minder afval en 50% lagere CO2 uitstoot
  • Kwaliteitswijn uit de box
  • Niet meer naar de glasbak

Wat zeggen onze klanten

Enkele reviews van klanten via Webwinkelkeur.

Leuk dat ze kiezen voor Bib (bag in box) en leuk dat ze daarvoor de betere wijnen nemen. Waarmee wijn-in-pak van het imago van goedkope bulk af kan komen.

Graag ook (nog) betere huizen/streken. Bijvoorbeeld een Saint Veran (AOC), een Sancerre (AOC) en een Châteauneuf-du-Pape (AOC). Ik heb veel interesse!

Bag in box wijnen

Bob

Snelle levering van bestelling,
Accuratesse,
Hulpvaardigheid en omgang,
Geen opdringerige mails o.i.d.

Bag in box wijnen

Mart

Zondag om 17.30 u besteld, om 19.00 u thuis geleverd. Sneller dan zelf boodschappen doen! Vriendelijke, en dus snelle, eigenaar en heerlijke wijn. Ontdekt tijdens een onverwachte proeverij. Kan het iedereen aanraden.

Bag in box wijnen

Anita

WYNZ Club

Weet je ook vaak niet welke wijn je moet kiezen of wil je gewoon verrast worden? Word lid van de WYNZ Club en profiteer van de extra voordelen.

Ontvang nu extra voordeel! Het eerste bag in box wijn pakket ontvang je niet voor € 59 maar voor € 30. Dit is nog eens 50% extra korting!

WYNZ Blog

De druiven oogst

We kunnen ons voorstellen dat er veel vragen zijn over het oogsten van druiven. Met het oogsten van de druiven begint natuurlijk het maken van de wijn. En dit moet wel goed gebeuren. We vertellen je er graag  meer over.

Lees verder

Italiaanse wijn classificaties

Ken je dat, ben je een wijn aan het uitzoeken maar er is zoveel keuze en soorten wijn om uit te kiezen dat je een gemiddelde wijn niet meer kan onderscheiden van een geweldige wijn.

Lees verder

Piemonte

De meest bekende rode druiven soorten uit deze regio zijn de Nebbiolo en Barbera druif. Arneis is de meest favoriete witte wijn uit deze streek.

Lees verder

Wijn

Rode wijnen en roséwijnen krijgen hun roodachtige kleur doordat ze gefermenteerd worden met de rode druivenschil. De schil van de druiven voegt niet alleen kleur toe, maar geeft ook smaak en tannines aan de wijn.

Lees verder

Merlot

Merlot is de Golden Retriever van de wijn, een supervriendelijke, gemakkelijk benaderbare en echt betrouwbare ‘instant best friend’.

Lees verder

Oh ja, voor ik het vergeet….

Bag in Box wijn heeft verschillende benamingen maar het is allemaal hetzelfde product. Een Bag in Box wordt ook wel genoemd:
Wijn in doos
Wijn in zak
Wijn in box
Wijnzak
Wijntap
Pakken wijn of wijnpak

Laat je dus niet verwarren.