Buiten genieten van Bag in Box wijn van Wynz

Alles wat je MOET weten over wijn in zak

Wijn in zak, dit moet je weten!

Wijn in zak, hét alternatief voor wijn in flessen, geniet ook in ons land van steeds meer bekendheid. Het gaat nog niet zo hard als in andere landen zoals Scandinavië of Frankrijk, toch zitten de zogenaamde Bag in Box wijnen ook bij ons duidelijk in de lift. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over wijn in zak.

Wat is wijn in zak?

Het korte antwoord: de wijn zit in een zak in plaats van in een fles. Ingewikkelder is het eigenlijk niet.

Het lange antwoord volgens Wikipedia: De ‘bag in box’ is een luchtdichte container om vloeistoffen te vervoeren en op te slaan. Deze container bestaand uit een plastic zak in een kartonnen doos. Om de vloeistof te gebruiken moet de gebruiker het karton gedeeltelijk openen en een kraan uit de plastic zak halen.

Bag in Box werd uitgevonden door William R. Scholle, van het bedrijf Scholle. Maar anno 2006 maken ook vele andere bedrijven het product. Ook komen er steeds meer soorten wijnen bij die men kan kopen in een ‘bag in box’.

Waarom zou ik kiezen voor wijn in zak?

Met het oog op behoud van onze aarde is duurzaamheid een belangrijk argument om te kiezen voor wijn in zak. Volgens Kassa is de verpakking van Bag in Box een stuk duurzamer dan een glazen fles.

Ook belangrijk: er wordt minder wijn verspild. In tegenstelling tot een wijn uit een fles is Bag in Box wijn tot wel 6 weken na opening houdbaar.

Als laatste merk je het voordeel van wijn in zak ook in je portemonnee. In verhouding krijg je veel meer wijn voor je geld. In sommige gevallen is Bag in Box tot wel 35% voordeliger dan dezelfde kwaliteit op fles.

Uit welke wijnen kan ik kiezen?

In Frankrijk vind je wijnwinkels die de fles compleet verbannen hebben en in Scandinavië zijn veel koelkasten standaard uitgerust met een bredere deur om onderdak te bieden aan de populaire wijntap.

In Nederland heeft wijn in zak onterecht nog te vaak het imago van bocht en bulkwijn. Kijkend naar het aanbod zien we dat kwalitatief steeds betere wijnen verpakt worden in zak en karton om aan dit imago te ontsnappen.

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje in onze shop en ervaar het rijke aanbod.