pakken wijn

Pakken wijn

Pakken wijn

Soms verschijnt er een product op de markt waarvan je denkt; dat ik daar niet op ben gekomen, zo simpel. Waar ik het over heb is de bag in box ofwel pakken wijn.
Voor wie de bag in box niet kent: Het is een kartonnen doos met daarin een zak met kunststof kraantje. Er gaat vaak 3 liter wijn in, wat gelijk staat aan vier flessen. De pakken wijn bestaan al lang en is ook al lang een groot succes, maar nog niet bij ons in Nederland…

Uitvinder Bag in Box

De Australische wijnmaker Thomas Angove, aan wie de uitvinding van de Bag in Box wijnverpakking wordt toegeschreven kwam in 1965 met het idee om wijn te verpakken in plastic zakken met een kartonnen omverpakking. Zijn zoon John weet het nog precies wanneer zijn vader met het bag in box idee thuis kwam. ‘Ik verklaarde hem voor gek. Niemand koopt wijn in een plastic tas in een doos. En dat heb ik hem ook gezegd, maar standvastig als hij was, hield hij zijn plan vol.’

Consumptie van wijnpakken

Het is dan ook niet gek dat in Australië en Nieuw Zeeland bijna iedereen daar pakken wijn. Ook in Scandinavië is het bijzonder populair en heb je een enorm aanbod.

Nu is Nederland een wijnland bij uitstek en wordt er per persoon veel meer geconsumeerd dan in de hierboven genoemde landen. Dus de markt is in verhouding groter. Daarbij zijn er veel meer voordelen van pakken wijn ten opzichte van een fles. Om er maar een paar te noemen:

– de wijn pakken zijn makkelijker en goedkoper
– beter te transporteren
– na gebruik beter te recyclen
– de wijn blijft veel langer koel
– na opening langer houdbaar, wel 4-6 weken

Het wijnpak laat zich gemakkelijk laat meenemen op de bagagedrager, in de boot, in de caravan of gewoon in de hand op weg naar het park.

Imago van het wijnpak

Nu heeft het drinken van pakken wijn al jaren een bedenkelijk imago. Bij de slijter kun je een enkele wijnpak vinden, maar dan vaak op enkelhoogte met een laag stof erop. Dus we moeten nog een beetje aan wennen aan de pakken wijn met z’n allen. Geeft niks, ook van de schroefdop moest men 10 jaar terug nog niets weten. Nu is het zoeken naar een fles die nog een kurk heeft. Simpelweg omdat de schroefdop meer voordelen heeft ten opzicht van de kurk.

Een mooie uitvinding de pakken wijn die tegenwoordig verkrijgbaar zijn met prachtige wijnen!

WYNZ

WYNZ is gespecialiseerd in de verkoop van pakken wijn. Wij geloven in de toekomst van het pakwijn omdat de voordelen zo groot zijn. Het is een kwestie van tijd dat Nederland de wijn in pak gaat omarmen. Wij zijn er klaar voor!

Er zijn bij ons wijnen verkrijgbaar uit Italië, Frankrijk, Spanje en Argentinië. Dagelijks zijn wij in gesprek met wijnhuizen om nieuwe wijnen aan het assortiment toe te voegen. Laat je dus verrassen door de kwaliteit van pakken wijn.