reputatie wijn in pak

De reputatie van wijn in pak

Waar ging het mis!

Waar het bij wijn in een wijnpak verkeerd ging, is toen de betaalbare verpakking ertoe leidde dat bedrijven slechte kwaliteit wijnen erin gingen stoppen.

Wijn in pak of een wijnpak had een slechte reputatie. Tegenwoordig wordt er veel wijn uit een wijnpak gedronken en dat is maar goed ook. De wijn is hetzelfde als de wijn in de fles alleen de verpakking is anders. Niet geheel onbelangrijk is de ecologische voetafdruk van wijn in pak een stuk beter is dan van wijn in een fles.

Hoe komt het dat wijn in pak een slechte reputatie heeft gekregen?

Waar het bij wijn in een wijnpak verkeerd ging, is toen de betaalbare verpakking ertoe leidde dat bedrijven slechte kwaliteit wijnen erin gingen stoppen. Omdat de verpakking simpelweg karton en een plastic zak is, heeft het een lage ecologische voetafdruk. Maar deze materialen betekenen ook dat het  goedkoop is om te produceren. Het gebeurde dus dat bedrijven goedkope vaten wijn opkochten, deze in het wijnpak deden om vervolgens tegen weggeef prijs te verkopen. En zo hebben ze de beleving van wijn in pak verpest.

Maar de dagen van goedkope wijn in pak zijn geteld. Tegenwoordig zijn er veel wijnhuizen die zich realiseren dat ze hun klanten waar voor hun geld kunnen geven door hun wijn in een doos te doen. Daarmee verbeteren zo ook tegelijkertijd hun ecologische voetafdruk.

De wijn in pak zijn wijnen die samen 98% van de geproduceerde wijn uitmaken die bedoeld zijn om jong gedronken te worden. Het zijn geweldige wijnen die niet in een fles hoeven te zitten, dus de wijnhuizen kiezen ervoor om ze in een doos te doen.

Heb jij wel eens wijn uit een pak gedronken

Als jij nog steeds een van die mensen bent die zweert, wat we ook zeggen, dat je nooit wijn uit een doos zult drinken, halen we je uit die droom 😊. Je hebt al vaker wijn uit een wijnpak gedronken zonder dat je dat wist. Veel van de betaalbare internationale wijn die je koopt, is waarschijnlijk in een grote container naar de Europa verzonden. De wijnen worden bijvoorbeeld in Zuid Afrika in grote plastic containers verzonden en in Europa gebotteld in de fles. Het verzenden van de wijn in een container, in plaats van losse flessen, is een veel goedkopere manier om ervoor te zorgen dat de wijn zonder enige schade aankomt. Ook houdt het de kosten ook laag, zelfs als je die wijn uiteindelijk uit de fles drinkt.

Dus….

De slechte reputatie van een wijn in pak is verleden tijd. Dus vergeet die slechte herinneringen en probeer wijn uit een wijnpak nog een keer. Als je op zoek bent naar een lekkere doordeweeks wijn, zul je blij zijn dat je wijn in pak in de koelkast hebt staan.

WYNZ

WYNZ heeft een groot assortiment wijnen in pak. Weet je niet wat je moet kiezen gebruik dan de smaakprofielen en vind de wijn die bij jou past.