feestje

Feestje? Welke wijn en hoeveel?

Feestje?

Wijn voor een feestje, welke? Dit herken je vast….. Je geeft een feestje en je moet inkopen doen. Je zoekt wijn die lekker is en waar iedereen blij van wordt. En hoeveel moet je dan inslaan?

Welke wijn?

Niet iedereen vindt iedere wijn even lekker vindt. Maar je wilt ook niet drie verschillende soorten wijn inslaan. Het is ook niet fijn om zelf bij een feestje verschillende wijnen te drinken. Een lekker droge witte wijn en een goede rode wijn doen het altijd goed, maar welke moet je dan hebben? Het advies is om voor wijnen te gaan die niet te zuur zijn en ook niet te zwaar op de maag vallen. Denk daarbij voor witte wijnen aan, een Italiaanse Grillo, een Zuid-Franse Sauvignon Blanc of een Oostenrijkse Rivaner. Natuurlijk past een een Chardonnay ook altijd. De allemans vriend wordt altijd lekker gevonden. Voor de rode wijnen zou je voor een Italiaanse Cabernet-Merlot of een Oostenrijkse St. Laurent kunnen gaan.

Met een Bag in Box wijn blijf je nooit met een voorraad zitten. Heb je nog een geopend pak, dan blijft deze nog zeker 4 weken goed. Je hebt dus alle tijd om de wijn op te drinken. De Bag in Box wijn is dus ideale wijn voor een feestje!

Hoeveel wijn kopen?

Wijn voor een feestje maar hoeveel wijn moet je inslaan? Uiteraard moet je weten of er stevige drinkers komen…… Maar in het algemeen kun je de volgende richtlijnen hanteren:

– Mensen drinken gemiddeld iets meer wit dan rood.
– Er worden ongeveer 2/3 glazen wit en 1/3 glazen rood per uur gedronken.
– Uit een Bag in Box gaan ongeveer 23-24 glazen.
– In het eerste uur worden er 3 glazen pp gedronken, daarna neemt het af.
– Tijdens een diner drinken de gasten per gang gemiddeld 1 glas wijn.
– Het hoofdgerecht is goed voor gemiddeld 1,5 glas.
– Bij een dinertje met 4 gangen, wordt dus gemiddeld 4,5 glas per persoon gedronken.
– Tijdens een feestje dat 3 uur duurt, moet je rekenen op 7 drankjes per persoon.

Kies uit de heerlijke Bag in Box wijnen van WYNZ.