wijntappen

Je vraagt je misschien af … waarom wijntappen?

Wijntappen

Wijntappen vanuit een bag in box biedt een “groene oplossing” ten opzichte van traditionele verpakkingen. Elke bag in box is het equivalent van 4 flessen, waardoor geen kurken, etiketten, flessen en kisten nodig zijn. Door de verpakking te verminderen, verminderen we de koolstofvoetafdruk. Ook AH heeft dit nu door, hoe gaaf is dat!

Met de wijntappen uit de bag in box, kunt je er zeker van zijn dat de wijn vers is van het allereerste glas tot het laatste. Geen oxidatie, weinig afval. Nooit meer weggooien van wijn, wanneer de geopende flessen niet binnen een dag of twee worden geconsumeerd. Wanneer de bag in box wordt getapt, komt de wijn in de zak niet in aanraking met zuurstof doordat het speciale kraantje zorgt dat de zak vacuüm blijft.

Je nieuwe favoriete wijntap

Bekijk de verscheidenheid aan wijntappen bij WYNZ en kies jouw eigen favoriete wijn zodat ook jij kunt gaan wijntappen! Zit jouw wijn er niet tussen, laat ons het dan weten. Wij gaan dan opzoek naar jouw wijntap.

Voordelen van een wijntap

Nog even de voordelen van de wijntap op een rijtje:

– de wijntap is goedkoper
– De wijn hoeft niet gelijk op, blijft lekker lang goed
– De verpakking is beter voor het milieu
– Het is zo veel makkelijker dan de traditionele fles

Nog even een tip

Het open de bag in box doe je niet aan tafel, laat de wijn in box zien aan je gasten en geef uitleg over de wijn. Het openen doe je vervolgens in de keuken. Schenk de wijn over vanuit de bag in box in een mooie karaf en laat de wijn even tot rust komen. Schenk hierna zonder knoeien de wijn in het glas. Is de karaf leeg vul hem gewoon weer bij vanuit de wijntap.

Handig hé!

Ben je nieuwsgierig geworden? Bekijk de wijn van WYNZ in onze shop