LICHT & FRIS

Licht & Fris

Deze lichte ‘easy drinking’ droge witte wijnen zijn de meest verkochte wijnen ter wereld. De wijnen met het smaakprofiel licht en fris zijn eigenlijk de tegenhanger van bier.
Het zijn frisse en opwekkende wijnen, die best wat zuur mogen hebben. Maar ook een pittige, frisse wijn. Gewoon een lekkere wijn die je kan doordrinken en bij veel gerechten past.
Wijnen met het smaakprofiel licht en fris zijn niet op hout bewaard en hebben geen een rijke fruitsmaak.

Lekker bij: Voorgerechten, salades, visgerechten en BBQ

Pinot Grigio
Pinot Grigio IGT

De kleur is briljant strogeel met aroma’s van citrusvruchten, acaciabloemen, wit fruit en bloemen. De smaak is droog met de kenmerkende zuren en evenwichtig.
Deze Villa Valentino Pinot Grigio past perfect bij visgerechten, schaaldieren zoals krab en romige kazen.

Cortese Montecroce
Montecroce Cortese DOC

De druiven hebben een mooie goudgele kleur en worden zonder schil geperst en gevinificeerd. De gisting van het most gebeurt tijden eens streng gecontroleerde temperatuur van 18 graden.
De wijn heeft een strogele kleur met lichtgroene reflecties, een fruitige geur en een lichte uitnodigende hartige smaak.

Feature 1
Vaucluse IGP

Briljant, lichtgoud met een aromatisch smaak van exotisch fruit, peer en witte perzik. Een heerlijke en vleiende wijn met een laatste noot van limoen

Viognier – Sol di Luna DOC
Viognier – Sol di Luna DOC

De Viognier wijn heeft een stro-gele kleur met gouden tinten. De neus is fruitig met een goede intensiteit. In de mond doen de aroma’s denken aan exotisch fruit en zijn ze licht kruidig. Dit is een droge, minerale en makkelijk drinkbare wijn.

Feature 1
Bourgogne Aligoté

Een zeer frisse wijn met een bleke gouden kleur met heldere glinsteringen. De neus opent met bloemige en frisse fruitige hints. De Aligoté is zacht en aromatisch in de mond. Het heeft vaak witte bloemen en hazelnootaroma’s. Een gastronomische wijn om jong te drinken!

Kies een ander smaakprofiel

Feature 1

Licht & Fris

Feature 2

Elegant & Fruitig

Feature 1

Licht & Soepel

Feature 2

Stevig & Sappig

Feature 3

Krachtig & Vol