LICHT & FRIS

Licht & Fris

Deze lichte ‘easy drinking’ droge witte wijnen zijn de meest verkochte wijnen ter wereld. De wijnen met het smaakprofiel licht en fris zijn eigenlijk de tegenhanger van bier.
Het zijn frisse en opwekkende wijnen, die best wat zuur mogen hebben. Maar ook een pittige, frisse wijn. Gewoon een lekkere wijn die je kan doordrinken en bij veel gerechten past.
Wijnen met het smaakprofiel licht en fris zijn niet op hout bewaard en hebben geen een rijke fruitsmaak.

Lekker bij: Voorgerechten, salades, visgerechten en BBQ

Feature 1
Verdejo

Een mooie lichte kleur, geur van wat hooi en citrusvruchten, lekker droog in de mond, fruitig en vol van smaak. De smaak is droog, heel fris met een aangename zuurgraad. Mooie droge, aanhoudende afdronk.

Feature 2
Bianco IGP

Een licht geel gekleurde wijn gemaakt van het druivenras Trebbiano d’Abruzzo. Het karakter is mild en fruitig. In de geur ananas, appel en witte bloemen. Een discrete zuurgraad en fijne minerale noten van wit fruit en smaak van amandelen.

Feature 1
Vaucluse IGP

Briljant, lichtgoud met een aromatisch smaak van exotisch fruit, peer en witte perzik. Een heerlijke en vleiende wijn met een laatste noot van limoen

Viognier – Sol di Luna DOC
Viognier – Sol di Luna DOC

De Viognier wijn heeft een stro-gele kleur met gouden tinten. De neus is fruitig met een goede intensiteit. In de mond doen de aroma’s denken aan exotisch fruit en zijn ze licht kruidig. Dit is een droge, minerale en makkelijk drinkbare wijn.

Feature 1
Bourgogne Aligoté

Een zeer frisse wijn met een bleke gouden kleur met heldere glinsteringen. De neus opent met bloemige en frisse fruitige hints. De Aligoté is zacht en aromatisch in de mond. Het heeft vaak witte bloemen en hazelnootaroma’s. Een gastronomische wijn om jong te drinken!

Kies een ander smaakprofiel

Feature 1

Licht & Fris

Feature 2

Elegant & Fruitig

Feature 1

Licht & Soepel

Feature 2

Stevig & Sappig

Feature 3

Krachtig & Vol