LICHT & FRIS

Licht & Fris

Deze lichte ‘easy drinking’ droge witte wijnen zijn de meest verkochte wijnen ter wereld. De wijnen met het smaakprofiel licht en fris zijn eigenlijk de tegenhanger van bier.
Het zijn frisse en opwekkende wijnen, die best wat zuur mogen hebben. Maar ook een pittige, frisse wijn. Gewoon een lekkere wijn die je kan doordrinken en bij veel gerechten past.
Wijnen met het smaakprofiel licht en fris zijn niet op hout bewaard en hebben geen een rijke fruitsmaak.

Lekker bij: Voorgerechten, salades, visgerechten en BBQ

Feature 1
Fumées Blanches

Een zeer geurig bouquet van exotisch fruit (grapefruit en limoen), noten wat bloemen (jasmijn) en rokerige nuances. De smaak is elegant, zacht en rond met heerlijk gul fruit. Dit is puur wijngenot!

Feature 2
Vaucluse IGP

Briljant, lichtgoud met een aromatisch smaak van exotisch fruit, peer en witte perzik. Een heerlijke en vleiende wijn met een laatste noot van limoen

Feature 1
Vaucluse IGP

Een mooie licht roze rosé. Ideale vriend voor de prachtige lente- en zomerdagen. Ook leuk voor een aperitief, lekker en fruitig bij elke gelegenheid

Feature 2
Pinot Grigio

Een mooie gras groenige gloed. In de geur heerlijke lente indrukken van vers gras. In de smaak verfrissend met mooie citrus tonen, afgewisseld met geel fruit zoals peer.

Feature 1
Verdejo

Een mooie lichte kleur, geur van wat hooi en citrusvruchten, lekker droog in de mond, fruitig en vol van smaak. De smaak is droog, heel fris met een aangename zuurgraad. Mooie droge, aanhoudende afdronk.

Feature 2
Bianco IGP

Een licht geel gekleurde wijn gemaakt van het druivenras Trebbiano d’Abruzzo. Het karakter is mild en fruitig. In de geur ananas, appel en witte bloemen. Een discrete zuurgraad en fijne minerale noten van wit fruit en smaak van amandelen.

Feature 1
Bourgogne Aligoté

Een zeer frisse wijn met een bleke gouden kleur met heldere glinsteringen. De neus opent met bloemige en frisse fruitige hints. De Aligoté is zacht en aromatisch in de mond. Het heeft vaak witte bloemen en hazelnootaroma’s. Een gastronomische wijn om jong te drinken!