LICHT & FRIS

Licht & Fris

Deze lichte ‘easy drinking’ droge witte wijnen zijn de meest verkochte wijnen ter wereld. De wijnen met het smaakprofiel licht en fris zijn eigenlijk de tegenhanger van bier.
Het zijn frisse en opwekkende wijnen, die best wat zuur mogen hebben. Maar ook een pittige, frisse wijn. Gewoon een lekkere wijn die je kan doordrinken en bij veel gerechten past.
Wijnen met het smaakprofiel licht en fris zijn niet op hout bewaard en hebben geen een rijke fruitsmaak.

Lekker bij: Voorgerechten, salades, visgerechten en BBQ

De wijn selectie

Gruner blikje

Verdejo

De textuur van de wijn is glad en elegant, met een gemiddeld body dat de mond bedekte zonder deze te overweldigen. De lichte romigheid strelen de smaakpapillen en laten een aangename nasmaak achter..

Fontaine du Clos - wit

Alternativa 0.0

De smaak van de Alternativa Pinot Grigio is verfrissend en licht, met subtiele hints van groene appel, peer en citrusvruchten. Het heeft een milde zuurgraad en een aangename nasmaak. Hoewel het niet de diepte en complexiteit heeft van een traditionele alcoholische wijn, biedt het een bevredigende en verfrissende smaakervaring die zeker de dorst lest.

Viognier

Viognier – Sol di Luna DOC

De Viognier wijn heeft een stro-gele kleur met gouden tinten. De neus is fruitig met een goede intensiteit. In de mond doen de aroma’s denken aan exotisch fruit en zijn ze licht kruidig. Dit is een droge, minerale en makkelijk drinkbare wijn.

Viognier

Volupté AOP

Met een boeket van bloemige tonen en subtiele hints van exotisch fruit, opent Volupté een wereld van genot voor je neus. Bij de eerste slok omarmt Volupté je smaakpapillen met een perfect uitgebalanceerde combinatie van frisheid en complexiteit. Proef de verfijnde nuances van perzik, peer en citrus.

Pinot Grigio

Pinot Grigio Viva Valentina

Natuurlijke schoonheid ontmoet onberispelijke smaak in Viva Valentina Pinot Grigio, een meesterwerk van het gerenommeerde wijnhuis Cerester in het prachtige Toscaanse landschap. Geniet van een wijnervaring die je zintuigen betovert en je meeneemt op een reis door de zonovergoten wijngaarden van Italië.

Cortese Montecroce

Montecroce Cortese DOC

De druiven hebben een mooie goudgele kleur en worden zonder schil geperst en gevinificeerd. De gisting van het most gebeurt tijden eens streng gecontroleerde temperatuur van 18 graden.
De wijn heeft een strogele kleur met lichtgroene reflecties, een fruitige geur en een lichte uitnodigende hartige smaak.

verdejo blikje

Auri Bianco

Laat je zintuigen ontwaken met de verfrissende Auri Bianco van Vinchio Vaglio. Deze wijn is een briljante samensmelting van traditionele Piemontese vakmanschap en moderne finesse, gevangen in een bag in box.

Kies een ander smaakprofiel

Feature 1

Licht & Fris

Feature 2

Elegant & Fruitig

Feature 1

Licht & Soepel

Feature 2

Stevig & Sappig

Feature 3

Krachtig & Vol