LICHT & FRIS

Licht & Fris

Deze lichte ‘easy drinking’ droge witte wijnen zijn de meest verkochte wijnen ter wereld. De wijnen met het smaakprofiel licht en fris zijn eigenlijk de tegenhanger van bier.
Het zijn frisse en opwekkende wijnen, die best wat zuur mogen hebben. Maar ook een pittige, frisse wijn. Gewoon een lekkere wijn die je kan doordrinken en bij veel gerechten past.
Wijnen met het smaakprofiel licht en fris zijn niet op hout bewaard en hebben geen een rijke fruitsmaak.

Lekker bij: Voorgerechten, salades, visgerechten en BBQ

Gruner blikje

Verdejo

De textuur van de wijn is glad en elegant, met een gemiddeld body dat de mond bedekte zonder deze te overweldigen. De lichte romigheid strelen de smaakpapillen en laten een aangename nasmaak achter..

Fontaine du Clos - wit

Vaucluse IGP

Briljant, lichtgoud met een aromatisch smaak van exotisch fruit, peer en witte perzik. Een heerlijke en vleiende wijn met een laatste noot van limoen.

Viognier

Viognier – Sol di Luna DOC

De Viognier wijn heeft een stro-gele kleur met gouden tinten. De neus is fruitig met een goede intensiteit. In de mond doen de aroma’s denken aan exotisch fruit en zijn ze licht kruidig. Dit is een droge, minerale en makkelijk drinkbare wijn.

Pinot Grigio

Uitverkocht

De wijn heeft strogele tinten met uitgebalanceerde aroma’s van bloemen en Fruit (Perzik, Papaja). In de mond is de wijn hartig en fris. De wijn past goed bij een plankje met vleeswaren en kazen, aperitieven maar ook bij voorgerechten en hoofdgerechten van vis of kip.

Cortese Montecroce

Montecroce Cortese DOC

De druiven hebben een mooie goudgele kleur en worden zonder schil geperst en gevinificeerd. De gisting van het most gebeurt tijden eens streng gecontroleerde temperatuur van 18 graden.
De wijn heeft een strogele kleur met lichtgroene reflecties, een fruitige geur en een lichte uitnodigende hartige smaak.

verdejo blikje

Verdejo

Deze romige witte wijn roept de smaken van de Middellandse Zee op met pittige mandarijn, rijpe nectarine, verse venkel en een uitbarsting van verrukkelijke citroen.

Deze gouden witte wijn leidt met bloemige aroma’s, rijp steenfruit, citrus en venkel tot een heerlijke smaak.

Kies een ander smaakprofiel

Feature 1

Licht & Fris

Feature 2

Elegant & Fruitig

Feature 1

Licht & Soepel

Feature 2

Stevig & Sappig

Feature 3

Krachtig & Vol