KRACHTIG & VOL

Kachtig & Vol

Wijnen met het smaakprofiel kracht en vol zijn de meest gekleurde van het stel. Diepe rode, soms wel zwarte kleur met een stevige tannine structuur. De tannine zorgen ervoor dat de wijn in balans blijft, het blijft in harmonie en zorgt voor een mooie krachtige smaak in de mond. Dit is de reden dat deze wijnen perfect combineren met dikke, sappige stukken rood vlees. De wijn leent zich ook prima als borrelwijn zonder eten vanwege de enorme kracht en smaak in je glas.

Lekker bij: Risotto, grill, kruidige ovenschotels, sappig rood vlees

Feature 1
Vacqueyras

Een robijnrode kleur met paarse tinten. In de neus komen zwarte bessen, aardbeien en frambozen naar voren met een bosrijk karakter, met aroma’s van nootmuskaat en karamel. Deze Vacqueyras heeft een medium tot volle body, maar is toch fris en geconcentreerd. 

Feature 2
Primitivo

Een intense robijnrode kleur, met een complex boeket dat doet denken aan kersen, gedroogde bessen en geroosterde amandelen. In de mond is de wijn vol en toch soepel en elegant met een zijdeachtige textuur. De afdronk is lang en aanhoudende, met een uitbarsting van gekruide kersen en heldere fruit en een aardse afsluiting.

Feature 1
Zensa Rosso

Een intense robijnrode kleur met een complex boeket dat doet denken aan bosbessen, rode aalbessen en kaneel. Het eiken zorgt voor een aangename kruidigheid. In de mond is het vol, weelderig en toch soepel, evenwichtig en met een lange en aanhoudende afdronk.

Feature 2
Perruchon Bordeaux

Een diepe rode kleur. Warme smaak van gember, zoethout, rood fruit en vanille. De veroudering op eiken maakt dat deze wijn een fantastische ronde smaak heeft met goed uitgebalanceerde tannines.