Een mooie gedachte

Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema in Nederland, de emissie van CO2 moet fors naar beneden. Niet alleen de overheid is hiermee bezig ook jij en ik. Ik denk aan zonnepanelen, spaarlampen, energie zuinige apparaten, elektrische auto’s en ga zo maar door. Een mooie gedachte…..

Met z’n allen kunnen we de wereld duurzamer maken en daar doen wij graag aan mee met de Bag in Box wijnen. Een Bag in Box (BiB) is eigenlijk gewoon een zak wijn in een doos met een tabkraantje. 

Wat zijn dan die voordelen van de BiB?

  • Maar liefst 85% minder afval
  • Een 50% lagere carbon footprint
  • Na openen 4-6 weken heerlijke ‘verse’ wijn
  • Geen gesjouw met glas naar de glasbak

Een BiB is een duurzaam alternatief voor de traditionele fles. In een eerder blog schreef ik al dat het vreemd is dat we nog steeds wijn drinken uit een fles die de geschatte longcapaciteit van de longen van de middeleeuwse glasblazer vertegenwoordigt.

WYNZ ziet steeds meer wijnhuizen die de voordelen zien van de BiB en gaan de BiB daadwerkelijk gebruiken waardoor er steeds meer kwalitatief goede wijnen beschikbaar komen en dat is gaaf! In het afgelopen jaar heeft WYNZ opnieuw veel nieuwe klanten weten te bereiken waardoor steeds meer mensen de voordelen van de Bag in Box ervaren.

Ben je zelf een wijnliefhebber en je hebt de voordelen van de BiB nog niet ervaren, wacht niet langer en ervaar het zelf. Maar bestel de BiB voor een goed glas wijn, een feestje, de bedrijfsborrel een relatiegeschenk, jouw verjaardagservice of kerst.

Samen kunnen we veranderen. Doe je mee?

Een mooie gedachte, toch?