Duurzaamheid

Duurzaamheid en wijn

Duurzaamheid en wijn

Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema in Nederland, de emissie van CO2 moet fors naar beneden. Niet alleen de overheid is hiermee bezig ook jij en ik. Ik denk aan zonnepanelen, spaarlampen, energie zuinige apparaten, elektrische auto’s en ga zo maar door. Een mooie gedachte om door te trekken naar duurzame wijnen.

Met z’n allen kunnen we de wijn wereld duurzamer maken en daar doen wij graag aan mee met de Bag in Box wijnen. Een Bag in Box is eigenlijk gewoon een zak wijn in een doos met een tabkraantje. Maar het zijn wel duurzame wijnen en vaak ook nog eens biologische wijnen.

Wat zijn dan die voordelen van de Bag in Box?

– Maar liefst 85% minder afval
– Een 50% lagere carbon footprint
– Na openen 4-6 weken heerlijke ‘frisse’ wijn
– Geen gesjouw met glas naar de glasbak

Een Bag in Box is een duurzaam alternatief voor de traditionele fles. In een eerdere blog schreef ik al dat het vreemd is dat we nog steeds wijn drinken uit een fles die de geschatte longcapaciteit van de longen van de middeleeuwse glasblazer vertegenwoordigt.

WYNZ ziet steeds meer wijnhuizen die de voordelen zien van de Bag in Box en gaan deze daadwerkelijk gebruiken waardoor er steeds meer kwalitatief goede wijnen beschikbaar komen en dat is gaaf! In het afgelopen jaar heeft WYNZ opnieuw veel nieuwe klanten weten te bereiken waardoor steeds meer mensen de voordelen van de Bag in Box ervaren.

Ben je zelf een wijnliefhebber en je hebt de voordelen van de Bag in Box nog niet ervaren, wacht niet langer en ervaar het zelf. Maar bestel de Bag in Box voor een goed glas wijn, een feestje, de bedrijfsborrel een relatiegeschenk, verjaardagservice of kerst.

Samen kunnen we er een duurzame wijn wereld van maken. Doe je mee?

Een mooie gedachte toch, die duurzame wijnen?