Bag in Box wijn

De drie geheimen die de Bag in Box wijn een uitstekende keus maken!

De geheimen

Bag in Box wijnen worden al heel gauw bestempeld als goedkoop en als pak wijn. Het is echter veel meer dan enkel alleen wijn uit pak. Zo zijn er drie geheimen die je gaan overtuigen om van deze wijn te genieten.

Bag in Box wijn is vies… Niets is minder waar!

De aanname dat wijn uit pak niet smaakt horen wij nog te vaak. In wezen is een Bag in Box wijn geen echte ‘pak’ wijn maar eerder een ‘zak’ wijn! In heel veel andere landen is deze manier van wijn verpakken al heel normaal. In Nederland is dat nog niet het geval. Wij Nederlanders leven nog steeds met ongegronde vooroordelen. Dit is te herleiden naar het feit dat wijnen uit pak geïntroduceerd werden bij de goedkopere  supermarkten.

Sinds die tijd is de techniek en de kwaliteit van ‘pak’ wijnen geëvolueerd en komen we ze steeds meer tegen. Dat zijn zakken die luchtdicht verpakt en in een doos gepresenteerd worden. De wijn gaat dus niet meer rechtstreeks in een pak zoals bijvoorbeeld ijsthee dat wel gaat.

Wij gaan je 3 geheimen onthullen die ervoor gaat zorgen dat jij niet meer anders wil dan wijn uit een Bag in Box verpakking.

Wijngeheim #1 De wijn blijft langer vers

Door een luchtdichte zak met een speciaal ontworpen kraantje zijn wijnen uit zak veel langer houdbaar dan wijnen uit fles. Daarnaast hoef je niet direct je meerdere glazen te drinken omdat het zonde is om je fles overstuur te laten gaan. Een Bag in Box wijn blijft tot wel 4 weken na het eerste glas goed.

Wijngeheim #2 Topwijnen in een Bag in Box

Top wijnhuizen leveren hun wijn zowel in zak als in fles. Wat is het verschil? Nou allereerst de voordelen van de Box zelf maar ook prijstechnisch zijn deze vaak goedkoper. Een fles is duurder aan inkoop en bevat minder inhoud waardoor een Bag in Box met een inhoud van 3 flessen vaak voordeliger is dan de fles variant.

Wijngeheim #3 Duurzamer en niet meer naar de glasbak

Zoals bij wijngeheim 2 al vermeld is een fles vaak duurder qua inkoop en bevat het minder inhoud dan een Bag in Box wijn. Niet alleen het volume en de inkoop maakt een Bag in Box gemakkelijker. Een wijn in zak bestaat uit twee los te maken onderdelen die vaak huis aan huis worden opgehaald. Namelijk een plastic zak en een kartonnen pak. Daarnaast is de Co2 uitstoot van het productie of recycling proces van een fles vele malen hoger dan dat van een Bag in box verpakking. Duurzamer en minder rompslomp!

We begrijpen dat veel mensen het gevoel van een fles op tafel waarderen. Een wijn moet na openen altijd lekker even wat lucht krijgen. Als alternatief kun je dus heel gemakkelijk gaan voor een wijnkaraf die je afvult vanuit je box.

Overtuigd?

Bekijk en bestel onze heerlijke wijnen in onze shop!