pasqua wijnen

Het wijnhuis Pasqua

Het betoverende verhaal

In het hart van de prachtige Italiaanse wijngaarden, waar de zonovergoten heuvels de perfecte omstandigheden bieden voor het cultiveren van druiven, ligt het bekroonde wijnhuis Pasqua. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1925, heeft dit familiebedrijf een reputatie opgebouwd voor het produceren van buitengewone wijnen.

Geschiedenis

De oorsprong van Wijnhuis Pasqua gaat terug tot vier gebroeders Pasqua: Carlo, Umberto, Franco en Giovanni. Geïnspireerd door hun vader, die als wijnhandelaar werkte, bundelden ze hun krachten. Ze richtten het bedrijf op met als doel de wereld te laten kennismaken met de unieke Italiaanse wijnen. Gedreven door hun gedeelde passie en toewijding aan vakmanschap. Ze begonnen met het telen van druiven en het produceren van wijnen die zowel de traditie als innovatie omarmden.

De wijngaard

De wijngaarden van Pasqua beslaan ongeveer 400 hectare. Ze zijn gelegen in de heuvels rondom Verona, in de buurt van het Gardameer. De regio staat bekend om zijn uitstekende terroir.Dit biedt de perfecte omstandigheden voor de teelt van verschillende druivenrassen. Waaronder de bekende Corvina, Rondinella en Molinara.

Het land van Amarone

Het wijnhuis Pasqua is gevestigd in de regio Veneto, in het noordoosten van Italië. Deze regio is beroemd om zijn Amarone-wijnen, een van de meest prestigieuze Italiaanse wijnen ter wereld. Amarone wordt geproduceerd van gedroogde druiven, wat resulteert in een rijke, geconcentreerde en complexe wijn. Pasqua heeft zichzelf gevestigd als een meester in het maken van Amarone. Traditionele methoden combineren ze met moderne technieken om wijnen te creëren die de smaakpapillen betoveren.

Duurzaamheid

Wijnhuis Pasqua heeft altijd duurzaamheid hoog in het vaandel gehad. Ze streven ernaar om het land te respecteren en te behouden voor toekomstige generaties. Door middel van zorgvuldige landbouwpraktijken en geavanceerde technieken minimaliseren ze hun impact op het milieu. Pasqua koestert ook zijn relatie met de lokale gemeenschappen en ondersteunt verschillende sociale initiatieven, waarmee ze een positieve bijdrage leveren aan hun omgeving.

Erkenning

De voortdurende toewijding aan kwaliteit en vakmanschap heeft ertoe geleid dat Wijnhuis Pasqua internationale erkenning heeft gekregen. Waarbij hun wijnen worden gewaardeerd om hun uitmuntendheid en hebben talrijke onderscheidingen ontvangen op internationale wijncompetities. Dit is een bewijs van het voortdurende streven naar perfectie. Het vermogen om wijnen te produceren die het unieke karakter van de Italiaanse wijncultuur belichamen.

Het wijnhuis heeft een brede selectie wijnen, van klassieke Valpolicella tot aan moderne blends en mousserende wijnen. Het bedrijf hecht veel waarde aan duurzaamheid en werkt volgens de principes van biologische landbouw en ecologische duurzaamheid. Dit betekent dat de wijngaarden worden onderhouden zonder gebruik te maken van pesticiden en herbiciden. Verder investeert het bedrijf in hernieuwbare energie en waterbesparende technologieën.

Investeringen en wijn in pak

In het midden van de jaren 2000 deed het bedrijf een enorme investering, wat getuigt van de diepe band die het bedrijf en het gezin verbindt met het territorium. Met de oprichting van een nieuw hoofdkantoor en fabriek in San Felice, in het hart van de wijngaarden van het gezin. Ook werd wijn in pak geïntroduceerd.

Traditie, innovatie, kwaliteit, onderzoek en passie zijn kernwoorden waar de familie zich aan vasthoudt en die generatie op generatie doorgegeven worden.

Niet zo vreemd dus dat dit terug te proeven is in de wijnen die zij maken: van de smakelijke en toegankelijke Valpolicella tot een mooie Chardonnay. Pasqua heeft het allemaal. Wijn in pak van Pasqua, heerlijke wijnen!

Prijzen

Het wijnhuis Pasqua heeft talloze prijzen gewonnen voor zijn wijnen en wordt door wijnliefhebbers wereldwijd geprezen om zijn kwaliteit en duurzaamheid. Als je op zoek bent naar een uitstekende wijn uit Veneto, dan is een bag in box van Pasqua zeker de moeite waard om te proberen.

Conclusie

Het verhaal van Wijnhuis Pasqua is er een van passie, toewijding en vakmanschap. Met een rijke geschiedenis en een portfolio van uitstekende wijnen heeft het wijnhuis zijn stempel gedrukt op de Italiaanse wijncultuur. Van de verfijnde Valpolicella tot de levendige Cahrdonnay, de wijnen van Pasqua nemen je mee op een smaakvolle reis door Italië. Met een sterke focus op duurzaamheid en respect voor het land, belichaamt Pasqua de essentie van wat Italiaanse wijnen zo geliefd en bewonderd maakt. Proost op de betoverende wijnen van Wijnhuis Pasqua!