Pasqua is een historische wijnmakerij die hoogwaardige Veneto en Italiaanse wijnen produceert en een belangrijke spelers in de Italiaanse en internationale wijnmarkt. Een familie passie! Een eeuwenlange geschiedenis! Wijn in pak bij Pasqua….

Geschiedenis

De geschiedenis van Pasqua begint in 1925. Toen de eerste generatie broeders van Pasqua naar Verona kwam en een nieuw bedrijf oprichtte dat zich toelegde op de handel in wijnen uit hun thuisland Apulië. Van wijnhandel en detailhandel besloten ze om een ​​echte wijnmaker te worden. In een paar jaar tijd, met de aankoop van nieuwe wijngaarden in het gebied rond Verona, kreeg het bedrijf geleidelijk aan belang en zichtbaarheid.

Tijdens de jaren 60 kwam de tweede generatie van het gezin in het bedrijf. Wat een opening tot export en een oriëntatie op kwaliteit teweegbracht. De grondwet van Cecilia Beretta in de jaren 80, het landgoed en het innovatieve onderzoekscentrum voor wijnstokken, entingstechnieken en wijngaarden, is het symbool van de constante zoektocht van de familie naar uitmuntendheid.

Investeringen en wijn in pak

In het midden van de jaren 2000 deed het bedrijf een enorme investering, wat getuigt van de diepe band die het bedrijf en het gezin verbindt met het territorium. Met de oprichting van een nieuw hoofdkantoor en fabriek in San Felice, in het hart van de wijngaarden van het gezin. Ook werd wijn in pak geïntroduceerd.

Generaties

Toen de derde generatie, gecomponeerd door Riccardo, Alessandro, Cecilia en Giovanni, het bedrijf ging leiden, kreeg de internationale marktoriëntatie een piek in 2009. Met de oprichting van Pasqua Usa LLC in New York. Het bedrijf verkoopt nu wijnen in 50 landen over de hele wereld. Een deel hiervan is via wijn in pak.

Traditie
Al bijna 100 jaar is het bedrijf beter in op wijnbereidingstechnieken die hun oorsprong vinden in de Romeinse tijd, met een brede wijnmakerijervaring

Kwaliteit
Dankzij de evolutie van de appassimento rasinatietechniek, worden typische Italiaanse wijnen vernieuwd en gerenoveerd tot producten met een unieke textuur en smaak. Alle productieprocessen van het bedrijf zijn gecertificeerd.

Onderzoek
Pasqua wil de Italiaanse wijn verbeteren: het is constant op zoek naar terroirs en wijntechnieken die het milieu respecteren en de producten verbeteren.

Pasqua, een prachtig Italiaans familie bedrijf met passie! WYNZ heeft de volgende wijnen van Pasqua in het assortiment, allemaal heerlijke wijnen met karakter.

Wil je de wijnen van het wijnhuis Pasqua proeven?

Bekijk en bestel onze heerlijke BiB-wijnen in onze shop!