Het wijnhuis Pasqua

Het wijnhuis Pasqua

Pasqua is een historische wijnmakerij die hoogwaardige Veneto en Italiaanse wijnen produceert. Pasqua is een belangrijke speler in de Italiaanse en internationale wijnmarkt. Een familie passie! Een eeuwenlange geschiedenis! Wijn in pak van Pasqua….

Geschiedenis

De geschiedenis van Pasqua begint in 1925. Toen de eerste generatie broeders van Pasqua naar Verona kwam en een nieuw bedrijf oprichtte. Dit bedrijf legde zich toe op de handel in wijnen uit hun thuisland Apulië. Van wijnhandel en detailhandel besloten ze om een ​​echte wijnmaker te worden. In een paar jaar tijd, met de aankoop van nieuwe wijngaarden in het gebied rond Verona, kreeg het bedrijf geleidelijk aan belang en zichtbaarheid.

Tijdens de jaren 60 kwam de tweede generatie van het gezin in het bedrijf. Wat een opening tot export en een oriëntatie op kwaliteit teweegbracht. De grondwet van Cecilia Beretta in de jaren 80, het landgoed en het innovatieve onderzoekscentrum voor wijnstokken. Maar ook de entingstechnieken en wijngaarden, is het symbool van de constante zoektocht van de familie naar uitmuntendheid.

Investeringen en wijn in pak

In het midden van de jaren 2000 deed het bedrijf een enorme investering, wat getuigt van de diepe band die het bedrijf en het gezin verbindt met het territorium. Met de oprichting van een nieuw hoofdkantoor en fabriek in San Felice, in het hart van de wijngaarden van het gezin. Ook werd wijn in pak geïntroduceerd.

Traditie, innovatie, kwaliteit, onderzoek en passie zijn kernwoorden waar de familie zich aan vasthoudt en die generatie op generatie doorgegeven worden.

Niet zo vreemd dus dat dit terug te proeven is in de wijnen die zij maken: van de smakelijke en toegankelijke Valpolicella tot een mooie Chardonnay. Pasqua heeft het allemaal. Wijn in pak van Pasqua, heerlijke wijnen!

Toen de derde generatie, gecomponeerd door Riccardo, Alessandro, Cecilia en Giovanni, het bedrijf ging leiden, kreeg de internationale marktoriëntatie een piek in 2009. Met de oprichting van Pasqua Usa LLC in New York. Het bedrijf verkoopt nu wijnen in 50 landen over de hele wereld. Een deel hiervan is via wijn in pak. Wijn in pak van Pasqua, heerlijke wijnen.