Amicone

Bag in Box de Amicone wijn

Amicone

In Veneto wordt al heel lang goede wijn gemaakt. De vruchtbare vulkanische en kalkrijke grond aan de voet van de Alpen zijn de herkomstgebieden van mooie wijnen zoals de Amicone wijn.

Veneto is één van de grootste wijnregio en is  goed voor de grootste hoeveelheid DOC wijn van Italië.  Als het gaat om nieuwe landbouw- en vinificatietechnieken loopt Veneto als vooruitstrevende wijnregio  vaak voorop. Klimaat-gecontroleerde gisting en de herbeplanting met internationaal interessante druivenvariëteiten werden al vroeg geïntroduceerd.

Amicone wijn

Van het wijnhuis Cantine di Ora in het Veneto gebied komt de Amicone. Deze Amicone Rosso Veneto is een typische wijn voor deze streek in Italië. De druivenrassen die gebruikt worden voor Amicone wijn zijn Corvina, Rondinella en Molinara.

De druiven worden minimaal 4 maanden gedroogd voor dat deze geperst worden. Dit proces zorgt ervoor dat er meer suikers achterblijven dan normaal waardoor de wijn langer bewaard kan worden en ook wat zoeter wordt. Met de tijd worden deze suikers omgezet in alcohol en wordt de wijn wordt minder zoet en meer bitter, hierdoor ontstaat een heerlijke wijn.

De Amicone is een fijne blend van druiven van Corvina, Rondinella, Molinara. Medium-bodied, met robijnrode vruchten en een uitgebalanceerd boeket. Noten van kruiden en chocolade met een zachte, aanhoudende afdronk. Licht genoeg voor hapjes maar past ook mooi bij stevig rood sauzen en vleesgerechten. Een veelzijdige wijn die smaakt alsof hij veel meer kan kosten! 

Op Vivino heeft de wijn een beoordeling van 3.9 gekregen, als pluspunt wordt de prima prijs-kwaliteitverhouding benoemd waardoor dit soort wijnen normaal 55% duurder zijn.

Een prachtige recensie op Vivino

Wow, een wijn om even bij stil te staan. Een blend van de ripasso druiven Corvina, Molinara en Rondinella in een soort van Amarone body. Vol en mooi rond. In de neus rook, leer en gedroogd rood fruit. De smaak is vol en de lengte behoorlijk lang.

Tonen van chocola, een verscholen dropje, rijp rood fruit, vanille en een aangenaam zoetje. Ruim van te voren openen was de tip. En die is heel goed uitgepakt. Als je ‘m tegenkomt zou ik ‘m zeker meenemen! (bron: Vivino)

De wijnzak

De Amicone wijn is op veel plaatsen in Nederland in fles verkrijgbaar. WYNZ heeft deze prachtige wijn in bag in box. Wat zoveel betekent als wijn in zak. De voordelen van deze wijnzak zijn:

–      Goedkoper dan wijn in de fles
–      Na openen is de wijn minimaal 4 weken houdbaar
–      Geen glas, geen gesjouw en niet meer naar de glasbak
–      Veel duurzamer dan wijn uit de fles

Deze wijn wil je toch proberen!

WYNZ

WYNZ is een online winkel gespecialiseerd in Bag in Box wijnen. Wij zijn continue bezig om mooie kwaliteitswijnen in Bag in Box te vinden en hiermee ons assortiment te verrijken. In ons assortiment hebben we wijnen uit Italië, Frankrijk, Portugal, Spanje, Oostenrijk en Argentinië.